Pavel Janega
18. dubna 2011 • 20:28

Fanoušci Slavie křičeli: Sisáku, jsi hovado!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Hromadný přesun na východní tribunu a choreo pro tajemného majitele fotbalové Slavie. To připravili fanoušci červenobílých barev během druhého poločasu v utkání se Slováckem. Jak protestovali? Připravili ohromnou červenou kartu, kterou udělili trojici Sisák-Franc-Kroužecký. Trojici, která údajně drží akcie klubu.



Akce fanoušků Slavie během zápasu byla dopředu avizovaná. A měla jediný účel: aby si majitelé klubu konečně uvědomili, že přivádí Slavii do hrobu.

Celý kotel ze severní tribuny se odebral do útrob stadionu o přestávce. Zaplnil východní tribunu, která leží naproti té hlavní, a roztáhl transparent „Sešívaní drží spolu“.

Poté spustil: „Sisák ven! Sisáku, ty jsi hovado!“

Vzkaz byl adresovaný Petru Sisákovi, který je údajně skutečným majitelem Slavie. On však nikdy na veřejnost nevystoupil, aby tohle tvrzení potvrdil či vyvrátil.

Fanoušci zároveň roztáhli choreo. To znázorňovalo velkou červenou kartu, u které stálo: Červená karta pro všechny tajemný.

Zda Sisák, Franc nebo Kroužecký (jména, která příznivci Slavie napsali na transparenty) tuhle formu vyloučení viděli, to nikdo neví. Tyto osoby je těžké k rozhovoru přemluvit. Dosud nikdo z nich nevystoupil ani před samotné fanoušky.

Už vůbec není jasné, zda taková forma protestu zabere. Fanoušci se v této věci dělí na dvě skupiny. Ta pesimičtější říká, že je potřeba svolat demonstraci před dům Antonína France, jehož za majitele v pátek označil ředitel Slavie Miroslav Platil.

Výzvu uveřejnil server superslavia.com, ovšem jiná sdružení fanoušků ho nevyslyšela. Lidé ze Slavia Ultras či slavistickenoviny.cz se od této výzvy distancovali. Avšak – s demonstrací prý souhlasí mnoho fanoušků.

Akce před domem Antonína France má proběhnout příští týden za předpokladu, že v následujících dnech tajemný vlastník neučiní potřebné kroky k tomu, aby krach Slavie odvrátil.

„Necháme našim majitelům, ať už je jimi Franc, nebo kdokoli jiný, ještě pár dní, ne více, pak vezmeme situaci do vlastních rukou,“ stojí na superslavia.com.

Členové webu se už dokonce jeli na místo trvalého bydliště Antonína France podívat a nafotili dva snímky. „Je jasné, že demonstrace proběhne na beton tam,“ potvrdil jeden z organizátorů akce pro iSport.cz.

Většina „zasvěcených“ si ale uvědomuje, že samotný Franc se současnou bídnou situací jen těžko něco zmůže. Tiskem je označován za figurku, kterou prý ovládá právě Sisák. A ten slyšel od fanoušků jediné: „Sisák ven!“

Sešívaní fandové doposud na klub nezanevřeli a celý zápas svůj tým hlasitě podporovali
Sešívaní fandové doposud na klub nezanevřeli a celý zápas svůj tým hlasitě podporovali

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud