22. dubna 2011 • 15:04

Paroubek chce dát Slavii čtvrt milionu korun

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krachující fotbalové Slavii chce pomoci někdejší premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Do případné sbírky fanoušků chce okamžitě dát 50 tisíc korun. Dalšími 200 tisíci by klubu pomohl z honorářů ze svých dvou knih. Zároveň všechny slávisty vyzývá, aby také finančně pomohli Slavii zachránit.



Podle Paroubka prý není možné, aby Slavia nedostala prvoligovou licenci a spadla do třetí ligy kvůli 10 milionům korun. Částku považuje s ohledem na finanční toky v poslední několika letech za bagatelní.

"Je třeba hledat řešení. Smysl má např. pomoci klubu zaplatit nejnaléhavější dluhy a platy hráčů. Pokud vznikne takové sdružení s programem pro sanaci Slávie, jsem okamžitě ochoten darovat na jeho účet padesát tisíc korun," napsal Paroubek na svůj web vasevec.cz.

"A z honorářů dvou svých knih, které dokončím do poloviny tohoto roku, daruji dalších dvěstě tisíc korun," dodal.

Stanislav Gross a Jiří Paroubek při utkání fotbalové Slavie.Foto Pavel Lebeda SPORT
Jeho kroku tleská klubová legenda Vladimír Šmicer. "Jiří Paroubek, pokud vím, je dlouholetý fanoušek Slavie, chápu tedy, že mu záleží na tom, aby se jeho oblíbený klub udržel. Každá pomoc je dobrá a zpráva o ní je skvělou zprávou. Ovšem Slavia s musí nejdříve vypořádat vlastní majetkové a finanční poměry, které jsou v tuto chvíli nepřehledné," citovaly Šmicra parlamentnílisty.cz.

Paroubek také vyzývá ostatní fanoušky Slavie, aby se nezdráhali na pomoc klubu přispět. "I malé příspěvky, padesáti či stokorunové, pokud by těchto přispěvatelů byly desetitisíce, by měly velký význam. Sto tisíc přispěvatelů po sto koruně rovná se deset milionů," spočítal si Paroubek.

Za obdivuhodné považuje momentální formu slávistických fotbalistů, kteří "s ohledem na to, v jaké finanční a morální situaci klub je, hrají z idealismu".

"Slávia, stejně jako Sparta, je součástí českého sportu, naší národní kultury. Přiznám se, že pokud by Sparta byla v podobné situaci, v jaké je dnes Slávia, nabídl bych ji pomoc rovněž," uzavřel Paroubek.

Stanislav Gross, Jiří Paroubek a Vladimír Leška při utkání fotbalové Slavie.
Stanislav Gross, Jiří Paroubek a Vladimír Leška při utkání fotbalové Slavie.

Vstoupit do diskuse
29

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud