28. dubna 2011 • 18:42

Licenční manažer navrhl neudělit licenci Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Licenční manažer ČMFS Stanislav Rýznar navrhl neudělit profesionální licenci pro příští sezonu nejvyšší soutěže Slavii Praha, Zbrojovce Brno a Ústí nad Labem. Proti rozhodnutí bude možné se odvolat a kluby budou mít lhůtu do konce května na to, aby žádosti o udělení licence doplnily.



Již několik týdnů se diskutuje o vážné finanční situaci ve Slavii Praha, ale Rýznar dnes oficiálně v komuniké zveřejněném na svazovém webu potvrdil, že problémy mají také v Brně a Ústí nad Labem.

Zatímco slávisté mají potíže podle všeho především se získáním finančních záruk na doplacení mezd, na kterých údajně dluží hráčům deset milionů korun, o nedostatcích dalších dvou klubů lze pouze spekulovat. Podrobnosti zatím Rýznar neoznámil.




V minulosti se už několikrát stalo, že kluby měly s udělením licence potíže. Před rokem střížkovský klub Bohemians Praha po sestupu do druhé ligy sice vyhověl licenčnímu řízení s výtkami, protože však později nesplnil podmínku o zaplacení šestimilionové pokuty, kterou mu vyměřila disciplinární komise za nenastoupení k utkání s Bohemians 1905, o licenci přišel.

Střížkovští letos hrají pouze ČFL, třetí ligu, pro kterou není licence potřeba. Velké problémy mělo před čtyřmi lety také Kladno. Podmínky licence sice původně splnilo, ale později se objevily informace, že klub nemá dostatečné finanční krytí.

Koncem června ale Rýznar rozhodl, že není důvod licenční řízení se Středočechy znovu otvírat. Několikrát kluby dostaly licenci s výtkami, ale svaz ani kluby samotné nikdy neoznámily, kvůli jakým nedostatkům.

Licenční komise se odvolává na skutečnost, že obsah řízení nemůže být zveřejňován kvůli důvěrným informacím v činnosti akciových společností, v tomto případě samotných klubů.


Vitalij Trubila předbíhá Verbíře
Vitalij Trubila předbíhá Verbíře

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud