3. května 2011 • 10:20

Verbíř: Kweuke Rosu nakopl a sudí to viděl!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tu zase. Jak jinak. Po strhujícím zápase Teplic se Spartou se opět řeší výkon mužů v černém. Hosté vyčítají sudímu Drahoslavu Drábkovi neodpískanou penaltu za stavu 2:2, domácí zase šarvátku Antonína Rosy s Léonardem Kweukem, po níž prý měl být sparťanský útočník vyloučen. „Nevím, proč se rozhodčí bojí dělat to, co má,“ komentoval Kweukeho přestupek v přerušené hře teplický veterán Pavel Verbíř.



O co chladnější byl úvod dohrávaného zápasu 26. kola, o to větší grády měl závěr. Sparta sice prohrávala už o dva góly, přesto stačila vyrovnat a dokonce sahala po výhře, která by se jí při stíhání Plzně tolik hodila.

„Byli jsme blízko vítězství i prohry. Hrábli jsme si na dno svých sil,“ uznal Pavel Verbíř, pro kterého to byl poslední zápas proti Spartě v kariéře.

Když v 86. minutě krásnou střelou vyrovnal Andrej Kerič, došlo v teplické brance k obvyklé potyčce. Domácí bek Antonín Rosa nechtěl dát míč chvátajícímu Léonardu Kweukemu za žádnou cenu. Ač Rosa není žádní tintítko, skončil na zemi, což značně pobouřilo jeho spoluhráče.

„Myslím, že to bylo jasně vidět. Kweuke do našeho Tondy Rosy kopl a pomezní rozhodčí to moc dobře viděl,“ vysvětloval Verbíř. „Je jen škoda, že to nebylo potrestané, jak to mělo být.“

Bál se snad rozhodčí Drahoslav Drábek vyloučit nejlepšího střelce Sparty?

„Když dal jenom žlutou, tak asi jo,“ krčil rameny teplický veterán. „Tohle se přece stalo jasně v přerušené hře. Chápu Kweukeho, že chtěl, aby se rychlo hrálo dál, ale tímhle způsobem to určitě vyžadovat nemůže.“

Drábek nicméně ukázal Kweukemu pouze žlutou kartu. Což zkušený domácí kapitán nepochopil.

„Nevím, proč se rozhodčí bojí dělat to, co má.“

Kweuke proniká obranou domácích
Kweuke proniká obranou domácích

Vstoupit do diskuse
10

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud