14. května 2011 • 22:14

Vrba před Ostravou: Baník je srdeční záležitost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr ligy z Plzňe zvítězil v Teplicích 1:0 a pro triumf nejvyšší mu stačí získat ze zbývajících dvou zápasů dva body. Blízkost titulu už cítí i kouč Pavel Vrba. "Pokud ty dva body neuhrajeme, celá sezona přijde vniveč, ale prostě věřím, že je získáme," řekl před novináři.



Jeho tým zvládl zřejmě nejtěžší zápas konce sezony a už se může těšit na duel s Baníkem. I proto, že v něm kdysi Vrba zažil úspěchy jako hráč i asistent trenéra.

"Je to moje srdeční záležitost. Mělo by být plno, což je dobře. Diváci se do Štruncových sadů letos vrátili, ještě pamatuju ty návštěvy 1500, 2000 diváků, když jsem přicházel," dodal.

V závěru zápasu v Teplicích si přitom Plzeňané dost koledovali a už poněkolikáté na jaře se dostali pod tlak. "Kazíme jednoduché míče a to není kondicí, ale v psychice. Ve druhém poločase jsme nedotáhli snad čtyři brejky kvůli zbytečným ofsajdům. A Teplice jsou ten tým, který toho dokáže využít a dostat nás pod tlak," řekl Vrba.


Právě v závěru zápasu podle něj byla poznat absence špílmachra Horvátha. "Pavel je v té dirigentské roli suverén, dokáže uklidnit hru a zároveň řešit brejkové situace precizně. Kdyby tam byl, mohl by ten závěr vypadat jinak. Jestli bude zdravý, nastoupí proti Ostravě," dodal kouč.

Teplice nemají dobrou sezonu, ale stejně mohly kartami ve hře o titul zamíchat. Zatímco Spartě i s deseti zdravými hráči vzali body za remízu 2:2, Plzni stačily o poznání méně. "Plzeň tu předvedla svou největší kvalitu ze všech, takže je po právu na prvním místě," řekl teplický kouč Jiří Plíšek a hostující tým chválil dál.

"Podle mého je jednoznačně nejlepší, není jednoduché se na ni připravit, protože individuální schopnosti a kondice hráčů jsou na výši. Hrají situace na hranici rizika, dostávají soupeře pod velký tlak," dodal.

Až na počet šancí přitom Teplice docela držely krok. "V prvním poločase byla Plzeň aktivnější a držela míč, pak se to otočilo. Zápasu by snad i slušela remíza, ale ta jedna chyba rozhodla. Není možné, aby obránci jen sledovali, jak Kolář dobíhá a doráží míč," zlobil se na své hráče za chybu, která nakonec přinesla Plzni výhru.

Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi
Oslavy plzeňských fotbalistů po cenné venkovní výhře 1:0 nad Teplicemi

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud