20. srpna 2010 • 09:56

Hřebík klobásu trestal. Novotný musel platit

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojice Brabec – Kladrubský není první, která ve Spartě porušila životosprávu. Stejný problém před lety potkal také někdejšího kapitána Jiřího Novotného a útočníka Miroslava Slepičku. První jmenovaný byl dokonce potrestán pokutou deseti tisíc korun.



Takhle drahou klobásu Jiří Novotný jedl před devíti lety poprvé a naposled. Měl smůlu v tom, že ho jako diváka načapali při lize na Žižkově.

Do toho všeho tenkrát trénoval Spartu přísný Jaroslav Hřebík, a tak přišel trest – finanční pokuta ve výši deseti tisíc korun.

„Trenérovi se nelíbí jakékoliv porušení životosprávy nebo kilo navíc,“ říkali hráči. „Ale bylo to spravedlivé a nepocítil jsem to,“ uvedl Novotný, který si za pět zápasů v Lize mistrů vydělal 800 tisíc korun.

Fotbalisté musí na svou váhu dávat velký pozor. Každé kilo totiž podle odborníků může ovlivnit jejich výkon. Přesto se situace – a zvláště s chutnými klobásy – ve Spartě opakují.

Po Novotném zhřešil o pár let později i Miroslav Slepička. A aby toho nebylo málo: zase trénoval Hřebík.

„Ale naštěstí to vzal, protože se mě zastal Karel Poborský. Čekal jsem, že to tehdy bude horší,“ prozradil nynější útočník Dinama Záhřeb.

Miroslav Slepička vyfocen, jak si pochutnává na klobáse.Foto Jaroslav Legner SPORT

Ovšem Hřebík o pokutě skutečně uvažoval. „S úsměvem se ptal, co s tím budou dělat, jakou pokutu mi dají. Byl na tyhle věci přísný. Karel ale říkal, ať mi pokutu nedává, že už to příště neudělám. Klobásy mi každopádně chutnat nepřestaly,“ usmívá se.

Slepička se pokutě vyhnul, Novotný to štěstí neměl, byť ho finančně nezruinovala. Jak dopadnou noví „hříšníci“ Brabec s Kladrubským?

Miroslav Slepička vyfocen, jak si pochutnává na klobáse.
Miroslav Slepička vyfocen, jak si pochutnává na klobáse.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud