21. srpna 2010 • 20:00

Další trapas! Sparta doma nestačila na Plzeň

Autor: Sport, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr vybrakoval Letnou! Domáci Sparta ve šlágru šestého kola nestačila na plzeňského soupeře a po trapném výkonu s Žilinou v play off Ligy mistrů předvedla další bídný výkon, když prohrála 0:1. O rozhodující branku se v druhém poločase postaral Jiráček.



Plzeňští fotbalisté potvrdili formu i na půdě obhájce titulu Sparty Praha. Ve šlágru 6. kola první ligy zvítězil vedoucí tým tabulky na Letné 1:0 brankou Jiráčka a oplatil soupeři červencovou porážku ze Superpoháru.

Západočeši připravili Spartě první ligovou domácí prohru od října 2008, kdy na jejím stadionu vyhrála Slavia. Od té doby sparťané doma v 27 duelech neprohráli.


Plzeň nastoupila i s čerstvou posilou na brankářském postu Romanem Pavlíkem. Dosavadní opora Kladna nahradila zraněného Ticháčka.

Spartě se po třízápasovém trestu vrátil stoper Řepka, ale musela udělat vynucené změny na obou krajích obrany. Kladrubského nepustil do hry trest za vyloučení, levý bek Pamič se zranil při předzápasové rozcvičce a na poslední chvíli ho nahradil Krob.

Právě Krob v 6. minutě ztratil míč, od Petržely se dostal k Horváthovi, který povedenou ranou vydatně protáhl brankáře Blažka. Po následném rohu podnikla Sparta rychlý protiútok tří proti dvěma, ale Sionko nepřihrál přesně.


To byly největší šance první půle. Plzeň se soustředila na rychlé brejky, při nichž jí chyběla finální přihrávka, Sparta pokračovala v ofenzivě v nepřesné hře z utkání předkola Ligy mistrů se Žilinou. Při centrech ze strany nacházeli sparťané jen hlavy plzeňských obránců a do zakončení se domácí dostávali pouze po střelách z dálky, kterým scházela přesnost.

I po změně stran se Sparta marně snažila o prolomení plzeňské obrany, především Sionkovi se nedařily přihrávky. Plzni vyšel po hodině hry protiútok. Horváth kolmicí našel Jiráčka a ten technickou ranou k tyči vstřelil svůj třetí ligový gól.

Trenér Pavel Vrba koučuje plzeňské svěřence
Trenér Pavel Vrba koučuje plzeňské svěřence

Kdo by očekával, že Sparta odpoví tlakem, mýlil by se. Plzeň se bez větších obtíží bránila. Nejblíže k vyrovnání byl deset minut před koncem Sionko, jeho hlavičku po rohu Kroba však zastavil jeden z plzeňských obránců na brankové čáře.

V poslední minutě pak kanonýra Wilfrieda vychytal brankář Pavlík, jenž svým zdržováním provokoval sparťanské fandy, kteří po něm v závěru házeli láhve s vodou. Největší zloba domácích příznivců se však snesla na trenéra Chovance. Po závěrečném hvizdu se stadionem neslo skandování "Chovanec ven, Chovanec ven".



6. kolo první fotbalové ligy:
AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 60. Jiráček. Rozhodčí: R. Hrubeš - Kovařík, Moudrý. ŽK: Adiaba - Petržela, Limberský, Pavlík. Diváci: 7943.
Sestavy:
Sparta: Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Krob - Hoheneder (71. Hejda) - Sionko, Matějovský, Kucka (54. Vachoušek), Jeslínek (71. Kweuke) - Wilfried. Trenér: Chovanec.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský - Petržela (85. Ševinský), Horváth (78. Bakoš), Rada, Kolář, Jiráček (66. Střihavka) - Rezek. Trenér: Vrba.


Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud