22. srpna 2010 • 09:40

Plzeňský brankář Pavlík se proti Spartě nudil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před týdnem oblékal dres druholigového Kladna, dnes se Roman Pavlík objevil v brance vedoucího týmu první ligy Plzně ve šlágru 6. kola na půdě obhájce titulu Sparty. A svůj debut ozdobil čistým kontem, jímž pomohl k výhře 1:0.



"Je super, že to skončilo takhle," radoval se po utkání Pavlík, který však podle svých slov na půdě mistra příliš práce neměl. "Sparta skoro nic neměla. Ani nás to nepřekvapilo po tom, co jsme viděli její zápas proti Žilině. Počítali jsme, že nebudou psychicky v pohodě a to se potvrdilo," dodal. "Rozdíl oproti Kladnu je, že tam jsem byl pořád v permanenci, tady jsem se spíše nudil," prohlásil.

Do Plzně přišel na půlroční hostování jako náhrada za zraněného Martina Ticháčka a rázem dostal důvěru. "Ale nervózní jsem nebyl. Vždyť to pro mě byl snad 87. zápas. Na to už jsem zkušený," řekl Pavlík, který se prý v kabině Plzně rychle zabydlel. "Kluci jsou super, v kabině je sranda, vždyť jsme na vítězné vlně," uvedl.

Svou zkušenost prokazoval i v závěru zápasu, kdy natahoval čas. Tím také dráždil sparťanské fanoušky, které ještě gesty povzbuzoval k větší aktivitě. "Sparťany nebylo moc slyšet, tak jsem je trochu povzbuzoval, aby fandili," prohlásil se škodolibým úsměvem.

Ten mu ale možná z tváře zmizí, až se dozví sumu, kterou bude muset zaplatit jako zápisné v plzeňské šatně. "Sazebník ještě neznám, ale asi to bude tučné zápisné. První zápas, nula, televize, rozhovory. Určitě mi to spočítají," dodal.

Sionko: Zažil jsem už horší nálady

Jeho spoluhráč Petr Jiráček měl po utkání také důvod k úsměvům, jediný úspěšný střelec si připsal třetí ligový gól. "Tenhle byl určitě nejdůležitější. Já jich moc nedávám, o to větší radost mám," řekl Jiráček.

Zápas příliš šancí nenabídl, o to důležitější bylo, aby Jiráček jednu z mála využil. "Pavel Horváth mi to krásně přihrál, já si to postrčil, obrana se otevřela a trefil jsem to k tyči," popsal klíčový moment zápasu.

Ve sparťanském týmu byla nálada na bodu mrazu. "Musíme se z toho rychle dostat, protože nás ve středu čeká další zápas. Na druhou stranu jsem ale zažil horší nálady. Rozhodně to nevidím jako nějakou krizi. Vždy jsou to jen dva nepovedené zápasy," mínil zkušený záložník Libor Sionko. "Dnes byl navíc přístup a výkon mnohem lepší než předtím proti Žilině," dodal.

Brankář Roman Pavlík se proti Spartě moc nezapotil
Brankář Roman Pavlík se proti Spartě moc nezapotil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud