Michal Koštuřík
1. září 2010 • 14:52

Trenér Večeřa z Brna odvolán nebude

Autor: Michal Koštuřík, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, poslední tým Gambrinus ligy trenéra měnit nebude! Podle informací Sportu zůstává pozice Karla Večeři pevná i po pondělním domácím debaklu 0:5 se Spartou a navzdory tristnímu postavení Brna v tabulce.



Představenstvo klubu se den po zápase ani nesešlo, zkušený kouč povede Zbrojovku také ve čtvrtek v poháru v Rosicích a příští neděli na hřišti Teplic.

Krutá prohra s mistrem zacloumala brněnským fotbalovým národem, nikoliv však židlí, na níž sedí Karel Večeřa. Trenér a zároveň sportovní manažer Zbrojovky Brno neztratil důvěru svých nadřízených, i když s týmem urval za sedm kol chudičké tři body za výhru 3:1 nad Mladou Boleslaví a „chlubí“ se děsivým skóre 6:19. „Myslím, že nikdo z představenstva nechce, aby Večeřa skončil,“ prohlásil včera vpodvečer Karel Jarůšek, který generalitě klubu šéfuje.

Současnost slavné Zbrojovky je smutná. Mužstvo tápe, střádá porážky a dusí se u dna prvoligové tabulky. „Je mi z toho hrozně smutno, a nejen mně,“ povzdechl si Jarůšek, který v úterý seděl s koučem Večeřou a strmý pád s ním probíral. Nešlo však o žádnou speciální poradu, představenstvo se sejde až v příštích dnech.

A podle všeho nebude řešit otázku trenéra. Samotný Večeřa má nadále elán do práce, což potvrdil po zápase se Spartou. „Radikální změny už se udělaly,“ narážel na rotaci hráčů. O své osobě se odmítl bavit. „Karel má stejnou důvěru jako na začátku sezony,“ nastínil Jarůšek, předseda představenstva brněnského klubu a jeho ikona.

Se svým spolupracovníkem a kamarádem včera rozebíral především zpackaný pondělní duel. Shodli se na tom, že Brno sráží hrubé chyby v defenzivě, které nejsou jen vinou obránců. Zároveň si od něj Jarůšek vyslechl, že by rád u týmu zůstal. „Potvrdil mi, že chuť má dál,“ sdělil. „Naše skóre je hrůzostrašné. Nepředpokládal jsem, že se dostaneme do takové nepříjemné situace,“ poznamenal hořce.

Je možné, že nejhorší celek soutěže svůj nevýkonný výběr v závěru přestupního termínu posílí. Ani novicové Michálek, Hudec a Rýdel, kteří nedávno dorazili na hostování, zatím Zbrojovku z bídy nevyvedli. Záhy zapadli do průměru až podprůměru. „Klidně někdo může přijít. Kádr není v žádném případě uzavřený,“ přiznal Jarůšek.

„Během reprezentační pauzy bude dost času na to, abychom vzniklou situaci řešili. Můj osobní názor je, že pozice trenéra je a zůstane pevná,“ uvedl tiskový mluvčí Boris Keka s tím, že se klub nyní plně koncentruje na čtvrteční zápas Ondrášovka Cupu s Rosicemi.

V něm může Brno jen ztratit. Vyřazení s outsiderem by uvrhlo Dostálka a spol. do ještě větší deprese. „V úterý jsem o tom zrovna přemýšlel. Není nic příjemného nastupovat po porážce 0:5. Ale proti diviznímu soupeři hráči zkrátka musí předvést i dobrou hru dozadu,“ zdůraznil Jarůšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud