11. září 2010 • 17:50

Jablonec kousal, Spartu ale spasila Kuckova hlavička

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

V souboji mistra s vicemistrem vybojovali sparťanští fotbalisté v utkání 8. kola první ligy tři body až díky hlavičce Juraje Kucky z 87. minuty. Do té doby dokázali jablonečtí hosté držet bezbrankový výsledek, Drsek navíc nastřelil břevno.



Odpolední čas výkopu nepřilákal tolik diváků, kolik se na souboji dvou nejlepších týmů minulého ročníku očekávalo. Jablonečtí v týdnu slibovali hlubokou defenzivu, a přestože nastoupili s dvěma defenzivními záložníky, žádnou úpornou obranu zpočátku nepředváděli.

I proto se možná sparťané v úvodu dostávali za severočeskou obranu jednodušeji. Především Matějovskému vyhovoval menší zájem protihráčů a v osmé minutě dvakrát nabíjel spoluhráči Kadlecovi, ale mladý střelec nedokázal akce gólově zakončit.


První pokus hostů zaskočit Spartu přišel v 11. minutě a k brance měl hodně blízko. Drsek po rohu nastřelil břevno a možnost měl při dorážce i Lafata, jenže přestřelil.

Od té chvíle se Jablonečtí stáhli do defenzivy a raději se soustředili na to, aby neinkasovali. Domácí šance sice přicházely, ale rány Brabce i Kadlece gólman Špit bez větších potíží zneškodnil, další Kadlecova tečovaná střela skončila rohovým kopem.

Poslední čtvrthodina před poločasem byla ve znamení sparťanského náporu, ale ještě předtím přišla velká šance Wilfrieda. Africký fotbalista po rohu hlavičkoval do odkryté části branky, ale tam na poslední chvíli zaskočil za Špita vrátivší se Lafata. Před přestávkou zasypala jabloneckou branku série střel, nejvíce starosti gólmanovi nadělala dalekonosná dělovka záložníka Kucky.

Druhá půle začala větší aktivitou Jablonce, který se dostal po další standardce znovu před Blažka a domácího gólmana hlavičkou vystrašil spoluhráč Řepka. O sedm minut později se po odraženém míči dostal do šance Vošahlík, ale sparťanský brankář byl znovu na místě.

Smutný Marek Matějovský po spálené šanci
Smutný Marek Matějovský po spálené šanci


Sparta se nedokázala přes zhuštěný střed hřiště prosazovat a někteří diváci začínali být netrpěliví. Cestu několikrát ukázal individuálním průnikem Vacek, ale vždy mu nakonec chyběla síla v souboji, aby ho změnil v šanci. Ta přišla až po rychlé akci z pravé strany, která skončila hlavičkou obránce Krajčíka těsně kolem vlastní tyče.

Sparťané poslali do hry další ofenzivní hráče, ale stále se nemohli dostat do ideálního rytmu. Jejich tlak ale s přibývajícím časem sílil a zvyšoval se také počet rohů. Až dvanáctý z nich se ujal: v 87. minutě po slovenské spolupráci poslal střídající Žofčák míč na hlavu Kucky a ten zápas rozhodl.

Sparta Praha - Baumit Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 87. Kucka. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Santarius. ŽK: Wilfried - Drsek. Diváci: 6304.

Sparta: Blažek - Kladrubský, Řepka, Brabec, Pamič - Vacek - Sionko (70. Žofčák), Kucka, Matějovský (70. Kweuke), Kadlec (90.+3 Krejčí) - Wilfried. Trenér: Chovanec.

Jablonec: Špit - Krajčík, Zábojník, Drsek, Jablonský - Pavlík (80. Eliáš), Loučka - Vošahlík, Jarolím (87. Piták), Kovařík - Lafata (73. Pekhart). Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud