27. září 2010 • 05:00

Expert Palička: Sparta potřebuje změny v sestavě

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po vyhraném utkání s Palermem a tříbodovém derby se Slavií se Sparta vezla na vlně euforie. Sobotní duel s Mladou Boleslaví a plichta 1:1 ji poněkud utlumila. Nebyl to ze strany mistra vydařený zápas. Prospěly by změny v sestavě? V některých případech zřejmě ano. Letenští trenéři mají o čem přemýšlet.



Hned o několika jménech v sestavě Sparty se čile diskutuje po sobotním duelu s Boleslaví. Totálně propadl Jeslínek, od začátku patrně měl hrát objev Podaný, střetnutí se navíc nepovedlo záloze. „Střed pole nefungoval tak, jak by si na Letné představovali,“ souhlasí i expert Vlastimil Palička, který přispěl odborným názorem.

Případ Kladrubský
Středu zálohy se proti Boleslavi nedařilo. Přihrávky kazili Matějovský, Vacek i Kucka. I proto se stále vkrádá myšlenka na přesunutí Jiřího Kladrubského z kraje obrany do středu hřiště. Minulý čtvrtek se to proti Palermu ukázalo jako výtečný tah. Nabízí se také změna rozestavení na 4 – 4 – 2, k čemuž Sparta přistupuje, až když to hoří a příchod druhého forvarda se ukazuje jako účinný.

Jiří Kladrubský zvyšuje na 2:1Foto Pavel Mazáč (Sport)


Názor Vlastimila Paličky:
„Když přesunete Kladrubského do středu pole, musíte vyřešit pravý kraj obrany a zdá se mi, že o Adiabovi nejsou ve Spartě příliš přesvědčeni. A to rozestavení se dvěma útočníky? Funguje to v závěrech zápasů, kdy je soupeř unavený a neznamená to automaticky, že to bude klapat i od začátku.“


Případ Jeslínek
Na pravém kraji zálohy se po delší odmlce objevil Jiří Jeslínek. Bylo to po víc než měsíční pauze. Na výkonu dvaadvacetiletého ofenzivního hráče to bylo znát. „Vůbec nás nepřesvědčil,“ utrousil kouč Jozef Chovanec. Hráč nebyl mnohdy schopen zpracovat ani lehký míč. Dá se předpokládat, že tímto si zřejmě záložník či útočník podepsal v klubu ortel. Už po půli ho nahradil Libor Sionko, kterého kouč kvůli potížím s kolenem původně šetřil.

Jiří Jeslínek u míčeFoto Jaroslav Legner (Sport)


Názor Vlastimila Paličky:
„Nyní to vypadá, že Jeslínek už ve Spartě šanci nedostane, výkonnost v sobotním zápase tomu nenasvědčovala. Je to talentovaný hráč, ovšem prospělo by mu, kdyby odešel jinam a tam pravidelně hrál.“


Případ Podaný
Do sestavy se naopak dere Jakub Podaný, který zazářil v pohárovém duelu s Palermem, kdy rovněž zažil svou premiéru v dresu Sparty. V sobotu přišel na plac po půli a hru oživil. „Podaný nabídnutou šanci v posledních zápasech pevně chytil a nahlas si svými výkony říká o základní sestavu,“ svěřil se Chovanec. Od úvodního hvizdu jej však měl nasadit i proti Boleslavi, jeho současného sebevědomí je třeba využít.

Názor Vlastimila Paličky: „Myslím, že by měl dostávat šanci od začátku. Neukázal se jen proti Palermu, v derby přihrál na vítězný gól. Dokazuje, že umí dopředu i dozadu, je zarputilý, sebevědomý a přímočarý. Má tah na branku a souhlasím, že by byl pro Spartu přínosem.“

Sparťané (zleva) Tomáš Řepka, Jakub Podaný, Václav Kadlec a Bony Wilfried se radují z výhry v derby
Sparťané (zleva) Tomáš Řepka, Jakub Podaný, Václav Kadlec a Bony Wilfried se radují z výhry v derby


Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud