29. září 2010 • 10:09

Vízek: Jarolím zůstává? To je na Bohnice

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia o víkendu shodila ze stolu žádost o rezignaci trenéra Karla Jarolíma. Ačkoliv on sám byl rozhodnut skončit, jeho šéfové ho mezi dveřmi zastavili a řekli: „Zůstaneš!“ Podle internacionála Ladislava Vízka udělalo vedení klubu chybu. Mělo prý nechat Jarolíma jít a přivést jiného muže. Koho? Třeba Petra Radu, či Miroslava Beránka.



„Jarolím byl po prohře se Slováckem rozhodnutý skončit. Chtěl dát výpověď! Kdo Karla zná, ví, že to už je teda něco,“ uvědomuje si Vízek. Podle něj Jarolím není člověk, který mává s výpovědi každý den. Není typem, že něco dobrovolně vzdá.

„Klubový šéf Rosen však jeho rezignaci nepřijal. To je situace totálně na palici, prostě na Bohnice,“ má jasno bývalý reprezentant. „Šéfové v Edenu udělali chybu. Měli ho nechat jít. Říct: Karle, díky, naše cesty se rozcházejí.“

Vízek se konečnému rozhodnutí Slavie vlastně ani nedivil. Tvrdí, že tak záhadná občas je. „Úplně nepochopitelně to tam funguje už desetiletí. Představte si, že jste fotbalista a trenér jeden den oznámí, že se už nechce pokračovat. A druhej den ho máte v šatně znova. Tak co si řeknete? Že takhle se to snad nedělá, že je to na hlavu,“ myslí si.

Odchod Jarolíma by navíc mohl pročistit a uvolnit atmosféru v Edenu, kde momentálně panuje napětí. „Fotbalisté jsou ti poslední, kdo by do podobných věcí měl mluvit. Mám ale dojem, že i oni chtějí, aby přišel někdo jiný,“ míní Vízek.

Na druhé straně postoj klubu, který v českých podmínkách podržel trenéra, oceňuje. „To se mi líbí. Tady se s chutí vyhazuje. Jasně, asi v tom hrají roli peníze, Karlova smlouva a fakt, že nový kouč by musel pracovat se stejnými hráči, protože na nový nemají,“ uvedl.

Ladislav Vízek a Vladimír Šmicer odpovídali na dotazy čtenářů deniksport.czFoto Jaroslav Legner (Sport)

Přesto se Vízek názoru, že by nový kouč Slavii pozvedl, tak úplně nevzdává. Jenže kdo by měl Jarolíma nahradit?

„Kdybych byl šéf fotbalový Slavie, tak bych měl na stole seznam trenérů a na něm zaškrtnutá jen dvě jména: Petr Rada a Miroslav Beránek. Nikdo jiný, ani Uhrin mladší, mi jako případný nástupce Karla Jarolíma do Edenu v tuhle chvíli nepasuje,“ odvětil.

"Kdyby si Jarolím vzal pořádný volno a z Edenu na nějaký čas skutečně odešel, třeba by mi někdo konečně řekl, proč se zbavil Ericha Brabce. To mě fakt zajímá."

Proč zrovna tito dva? „Beránek je slávista tělem a duší, fotbal má v malíku. Rada v reprezentaci sice nezvládl hlavně komunikaci, ale na klubový úrovni už něco dokázal,“ řekl Vízek.

„Otázkou je, co s Jarolímem v případě, že jako trenér opravdu skončí. Rosen ho chce mít po ruce, takže by z něj asi udělal nějakýho ředitele. No, za takový konstelace bych si rozmyslel jít do Slavie trénovat. Karla znám, toho bych nad sebou mít nechtěl,“ dodal.

Ladislav Vízek coby fotbalový brankář Dolních Chaber.
Ladislav Vízek coby fotbalový brankář Dolních Chaber.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud