8. listopadu 2010 • 21:14

Takové zápasy mám rád, říká střelec Pamič

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstřelil první gól Sparty, na druhý přihrával a v druhém poločase byl blízko další nádherné trefě. Levý obránce Manuel Pamič patřil spolu s africkým útočným duem Wilfried-Kweuke k největším oporám svého týmu při dnešní výhře 4:1 nad Ústím nad Labem.



O Chorvatovi Pamičovi je známo, že má možná vůbec nejtvrdší ránu v letenském kádru. O střelbu z větší vzdálenosti se pokouší často, ale stejně tak často jeho ranám chybí větší přesnost. Když se už ale sparťané po jeho gólu radují, pokaždé to stojí za to.

ilfried bojuje o míč s hostujícím Džubanem.Foto Pavel Mazáč (Sport)
V letošním ročníku se trefil už potřetí, předtím se zapsal do střelecké listiny při dalších vysokých výhrách s Ostravou (4:0) a Brnem (5:0)."Dneska jsem si opravdu zahrál, takové otevřené zápasy mám rád. Ovšem bylo to dáno i soupeřem, který sem přijel hrát fotbal a ne jako jiní soupeři, kteří jen brání. Takový fotbal se musí divákům líbit," vyprávěl bek, který má na svém kontě už i jednu pozvánku do národního týmu.



Obvykle platí především za nekompromisního bijce, přes kterého se těžko přechází. Jenže tentokrát se objevoval velmi často na křídle bez ohledu, který záložník hrál před ním.

V prvním poločase Jakub Podaný, v druhém Martin Zeman. "S oběma se mi hraje dobře, vyhovíme si. Kubovi (Podanému) ale bylo o přestávce nějak špatně, a tak musel střídat. Naší hře ale změna neublížila," dodal.

Spartu poslal do brzkého vedení Pamič.Foto ČTK
Při druhém gólu vyslal kolmicí do brejku Leonarda Kweukeho, v závěru mohl přidat po dělovce z třiceti metrů další gól, jenže brankář Radim Novák jeho ránu vytáhnul skvěle na roh.

"Mám pokyny od trenérů dostávat se do podobných pozic, ale dnes jsem na ně měl více prostoru. Jsem, ale rád i za ten první gól, zvlášť obránce každý hodně motivuje do dalších zápasů," liboval si Pamič.

Výrazně podporoval ofenzivu i přesto, že stejně jako jeho spoluhráči má za sebou už mnoho soutěžních utkání.

"Není to zase tak hrozné, hlavně když se jako teď vyhrává. Ale samozřejmě musíme více dbát na regeneraci, proti nachlazení bojujeme množstvím vitamínů a musíme hodně odpočívat. Kéž by nám výsledky vycházely stejným způsobem až do začátku dovolené," prohlásil čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Spartu poslal do brzkého vedení Pamič.
Spartu poslal do brzkého vedení Pamič.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud