24. července 2011 • 21:10

Slavii povede do boje jako kapitán Jarolím

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Lukáš Jarolím bude v nové sezoně kapitánem slávistických fotbalistů. Na herním soustředění v Itálii si ho do této role vybrali ostatní hráči. Čtyřiatřicetiletý středopolař převezme funkci po Slovákovi Karolu Kiselovi, který se v létě vrátil do FC Sydney.



"Myslím si, že Lukáš bude správným lídrem nejenom na hřišti, ale svým stoprocentním přístupem i mimo něj," uvedl na klubovém webu trenér Michal Petrouš.

"Dokazuje, že si takovou poctu od týmu zaslouží. Jeho výkon to znovu potvrdil," připomněl kouč poslední přípravný zápas v Itálii a zároveň generálku na start první ligy, ve kterém Slavia díky dvěma Jarolímovým brankám remizovala s Laziem Řím 3:3. Zástupci kapitána budou útočník Stanislav Vlček a zadák David Hubáček.

Přestože slávisté v letní přípravě ani jednou nevyhráli, Petrouše to nijak neznepokojuje. Naopak ho těší, že v Itálii sehráli jeho svěřenci kvalitní zápasy s výběrem Bayernu Mnichov do 23 let a celky ze Serie A Parmou a Laziem.

"Výsledky v přípravě není nutné podceňovat ani přeceňovat. V některých fázích utkání jsme přehrávali špičkové soupeře. Věřím, že to všechno přijde v pravý čas a výhru si připíšeme v ostrém startu v lize," uvedl Petrouš.

Soustředění na Apeninském poloostrově hodnotí jako velmi povedené.

"Připravovali jsme se na vynikajícím hřišti, měli jsme perfektní zázemí v hotelu Kristiania s kompletní rehabilitační linkou, výborná strava, měli jsme tři výborné soupeře, kteří nás prověřili. Soustředění hodnotím po všech stránkách pozitivně. Věřím, že jsme se na start ligy připravili dobře," dodal.

Slavia vstoupí do nové sezony páteční předehrávkou v Edenu proti Bohemians 1905.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud