25. července 2011 • 20:05

Bosák: Sparta se k titulu neprobrání, obhájí Plzeň

Autor: spo, bko
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň, nebo Sparta? Nebo se do boje o titul vloží i Jablonec či Mladá Boleslav? Už v pátek se rozběhne další ročník fotbalové Gambrinus ligy a po letošním triumfu Západočechů slibuje zajímavou podívanou. Podle televizního komentátora Jaromíra Bosáka by se na konci sezony mohla opět radovat plzeňská Viktoria.



"Myslím, že by titul mohla v pohodě obhájit Plzeň," prohlásil v anketě deníku Sport. "A pak se mi líbí Jablonec," dodává oblíbený komentátor České televize, který vyznává útočné pojetí fotbalu.

"Oba týmy hrají ofenzivně, snaží se dávat góly, což by mělo konečně vést k úspěchům. A nejen, co kdo ubrání..." naráží na nepříliš zábavnou hru Sparty, kterou se prezentovala v minulé sezoně i třeba v generálce na ligu s Jihlavou.

Výhodou Plzně i Jablonce je podle Bosáka i týmovější duch. "Mají soudržnější kolektivy než Sparta," tvrdí. Jablonci ve velké anketě deníku Sport věří vedle televizního komentátora i bývalý ligový fotbalista Rudolf Svoboda.

"Titul vyhraje někdo z trojice Plzeň, Sparta a Jablonec. Záležet bude na tom, jak kdo nastartuje sezonu, ovšem já věřím Jablonci," vsází Svoboda. Spartě příliš nevěří ani internacionál Pavel Srníček.

"Čtyři největší aspiranty na titul vidím ve Spartě, Plzni, Mladé Boleslavi a Jablonci. A mezi nimi zůstanou v boji o titul až do konce pouze dva týmy. Asi Plzeň a letos mám pocit, že do toho zasáhne spíše Boleslav než Sparta, neboť dobře posílila a vzala trenéra Koubka," řekl Sportu.

Oslavy ligového titulu Plzně dirigoval Pavel Horváth, největší hvězda a kapitán týmu
Oslavy ligového titulu Plzně dirigoval Pavel Horváth, největší hvězda a kapitán týmu

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud