29. srpna 2011 • 20:22

Plzeň popravil Kweuke. Kamerunský bijec napravil selhání v Evropské lize

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trpký konec v Evropské lize chce Sparta co nejrychleji zapomenout. A v Plzni ve šlágru 5. kola Gambrinus ligy to dokázala tím nejlepším možným způsobem. Dva přesné zásahy Kweukeho znamenají vítězství Letenských 2:0, kteří si v lize udržují stoprocentní bodovou bilanci a na obhájce titulu už mají náskok osmi bodů.



Sparťané bojují o sestavu, o trenéry a dost možná i o vlastní smlouvy. Proto ve Štruncových sadech začali zostra, i když v na hřišti nebyl Tomáš Řepka - řízný bek prý kvůli svalovém zranění k zápasu ani neodcestoval.V základní sestavě tak dostala šanci stoperská dvojice Zápotočný - Jarošík.

Hosté aktivněji napadali, hrnuli se dopředu a působili živějším dojmem než domácí „Viktorka“. Díky tomu už v páté minutě utkání slízli zaslouženou smetánku v podobě vedoucího gólu.

Gólové akci předcházela parádní práce Marka Matějovského. Sparťanský kapitán rozkmital Horvátha, rameny trhnul na jednu stranu, pak na druhou. Načež vyslal přesnou kolmici na Podaného, jehož střílený centr odvrátila domácí obrana se štěstím na roh.

Z následné standardky už Sparta udeřila. Podaný načechral přesný balon na hlavu Kweukeho, se kterým marně skákala dvojice Čišovský, Bakoš. Kamerunský tank se nemýlil a mířil přesně za záda Marka Čecha – 1:0 pro Spartu!

František Ševinský (vlevo) a Marián Čišovský odcházejí ze hřiště po prohře se Spartou
František Ševinský (vlevo) a Marián Čišovský odcházejí ze hřiště po prohře se Spartou

Aby toho nebylo málo, po půlhodině přidal Kweuke druhou trefu. Využil přesného pasu, na hranici ofsajdu se uvolnil od obránců. Pak obešel i Čecha a v pádu zakončil do prázdné branky.

Martin Hašek se lehce pohádal o míč s plzeňským FillemFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vyhecovanému, ve vysokém tempu hranému utkání vládla i v dalších minutách Sparta. Matějovský skvěle řídil útočné výpady, Kweuke neustále zlobil oba plzeňské stopery.

Plzeň tentokrát tahala za kratší konec a poprvé od srpna 2009 (prohra 2:3 s Libercem) odchází z domácího trávníku poražena.

Sice se po přestávce domácí snažili, jako už poněkolikáté chtěli utkání zvrátit drtivým finišem. Jenže žádná střela za Švengerova záda nedoplula a Viktoriáni odkráčeli ze Štruncových sadů zklamáni.

Sparta si naopak může zhluboka vydechnout. Letenským se podařilo napravit zklamání z Evropksé ligy alespoň v domácí soutěži.

Po pěti kolech zůstává Sparta suverénní a s plným počtem bodů si upevnila pozici na čele tabulky. Obhájce titulu naopak ztrácí už osm bodů...

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 5. a 29. Kweuke. Rozhodčí: Adámek - Kordula, Wilczek. ŽK: Petržela, Pilař, Rajtoral - Matějovský, Kušnír, Zápotočný, Mareš. Diváci: 8415.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth (89. Darida), Jiráček - Petržela (53. Fillo), Kolář, Pilař - Bakoš (62. Ďuriš). Trenér: Vrba.
Sparta: Švenger - Kušnír, Jarošík, Zápotočný, Pamič - Hušek - Sionko (64. Mareš), Matějovský, Grajciar, Podaný (77. Juhar) - Kweuke (90.+1 Brabec). Trenér: Hašek.

Vstoupit do diskuse
8

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud