16. ledna 2012 • 15:59

Hřebík: Nevím, co bych dělal, kdyby tady Řepka s Blažkem byli

Autor: kub, kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O odchodech Jaromíra Blažka a Tomáše Řepky ze Sparty nerozhodl. Na druhé straně, těžko si jejich spolupráci s Jaroslavem Hřebíkem představit. A neumí to ani letenský GSM. „Nevím, jak bych to řešil, kdyby tady oba dva byli,“ řekl v obsáhlém rozhovoru pro deník Sport.



Obě sparťanské legendy přestaly nastupovat během podzimní části sezony. Gólman Jaromír Blažek po zranění a nevydařeném zápase s Vasluií nedokázal vytlačit z branky Milana Švengera a Tomáš Řepka se neprosadil přes konkurenční trio Zápotočný-Brabec-Jarošík.

Je naivní si myslet, že by se jejich pozice změnila po nástupu nového generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka. A nejen proto, že odchod Řepky s Blažkem bere jako jeden z faktorů jeho návratu na Letnou.

„Nevím a neumím si představit, jak bych tu situaci řešil, kdyby tady oba dva byli. Ale o jejich odchodu jsem nerozhodl já, o tom bylo de facto rozhodnuto Pepou Chovancem, který přistupoval k tvoření týmu tak, že ti hráči nenastupovali,“ řekl pro deník Sport.

Řepku nikdy Hřebík netrénoval, ale s brankářem Blažkem si v předchozích angažmá ve Spartě užil ažaž. V prvním případě ho po nevydařených výkonech nahradil tehdy talentovaným Petrem Čechem, podruhé měl se zkušeným brankářem rozepře, neboť nesouhlasil s odchodem Karla Poborského.

„Každý hráč svým vystupováním, i třeba hodnocením spoluhráčů, nadřízených a klubu, si píše svůj příběh, který vypovídá o tom, jaký je,“ říká Hřebík.

Jaroslav HřebíkFoto Pavel Mazáč SPORT
Naráží snad na Blažkova ostrá vyjádření na spoluhráče Manuela Pamiče nebo africké fotbalisty? O prvním mluvil jako "o klukovi z Jugošky", Abena s Kweukem zase "absolutně nevěděli, o co šlo".

„Tady jde o to, kam toho hráče pustíme. On by měl znát nějaký kodex jednání a chování, a když mu prostředí umožňuje, aby ten kodex přestupoval, a nic se neděje, asi to prostředí taky není dobré,“ odvětil.

Dá se namítnout, že Blažek pouze upřímně odpověděl na otázku a řekl to přesně tak, jak cítil. Zkrátka – neschoval se za nějakou bezpohlavní frázi. Na to ale Hřebík namítá, že osobnost klubu musí být vždycky pozitivní.

„Spolupracoval jsem s mnohými osobnostmi, které byly pozitivní a nepřekračovaly zbytečně mantinely toho, co dělají a komu jsou odpovědní. Zažil jsem jich hodně, řeknu příklad – Jirka Novotný. Když už jste osobnost v nejlepším klubu, měl byste být příkladem,“ zakončil Hřebík.

Jaroslav Hřebík
Jaroslav Hřebík

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud