Richard Šíma
17. února 2012 • 09:01

„Nechtěného“ Kukece se budou soupeři bát, hlásí kouč Malura

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to další hráč Baníku, kterého se soupeři budou muset obávat. Tak charakterizoval ostravský trenér Pavel Malura chorvatského záložníka Davora Kukece.



Vedle Tomáše Vrťa, jenž se do Baníku vrátil z hostování, vlastně jedinou zimní posilu ostravského klubu. Přestup pětadvacetiletého Chorvata, jemuž do Baníku otevřel cestu bývalý spoluhráč z Panioniosu Atény Václav Svěrkoš, byl včera definitivně uzavřen.

Lednová zpráva o tom, že na herní soustředění do Turecka poletí s Baníkem také vcelku neznámý Davor Kukec, v Ostravě žádný rozruch nevyvolala.

Po dvou odehraných přípravných zápasech v Antalyi nejásal nadšením ani trenér Pavel Malura. Jenže ve svém třetím vystoupení proti Ruchu Chorzow vstřelil Kukec oba góly Baníku a proti Astaně jednu branku zařídil. Teď jsou na Bazalech rádi, že mladého Chorvata mají.

„Musím přiznat, že po těch dvou úvodních zápasech, v nichž za nás v Turecku nastoupil, jsem byl skoro rozhodnutý, že ho nevezmeme,“ přiznal Malura. Své rozhodnutí ale musel o pár dní později přehodnotit.

„Ve třetím utkání dal dvě branky a byl výborný. Velmi dobře hrál i ten čtvrtý zápas s Astanou. Tam jsme se definitivně rozhodli, že si ho necháme. Je velmi užitečný v poli a kope levou nohou, takže nám hodně pomůže při řešení standardních situací. A má ještě jednu výbornou vlastnost. Když se dostane do šance, umí chladnokrevně zakončit,“ vypočítal Kukecovy kvality ostravský trenér.

Na někdejšího chorvatského reprezentanta do 21 let upozornil vedení Baníku útočník Václav Svěrkoš. Při ostravském nedostatku levonohých hráčů si vzpomněl na svého bývalého spoluhráče z Panioniosu, jenž se s aténským klubem dostal do sporu kvůli nevyplaceným penězům a stal se nakonec volným hráčem.

Baník Chorvata oslovil a k prvnímu setkání došlo na letišti ve Vídni při odletu na soustředění do Turecka. Ostravané do letadla naložili i Kukece.

„Jsem šťastný, že jsem se do Baníku dostal,“ pravil Kukec, jenž včera symbolicky převzal dres s číslem dvacet. „Václav Svěrkoš mi na různých videozáznamech ukázal, jak lidi v Ostravě Baník milují. A jakou dokážou vytvořit skvělou atmosféru. To je fantastické,“ vylíčil Kukec, jenž odehrál v řecké lize 34 utkání a vstřelil v nich dva góly.

V úvodních jarních zápasech ostravští fanoušci novou tvář Baníku v základní sestavě nejspíš ještě nenajdou. „Davor musí dohnat pauzu, kterou měl, takže mu nějakých pět zápasů potrvá, než bude úplně připraven. Ale pak s ním pro základní jedenáctku určitě počítám. Je to hráč, který zvýší útočnou sílu našeho mužstva,“ uzavřel Malura.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud