8. března 2012 • 21:07

Kdo nahradí Straku: Lavička, Uhrin mladší, možná Psotka?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia hledá po rezignaci Františka Straky nového kouče. Kdo jím bude? Hlavními favority na uvolněnou pozici jsou Vítězslav Lavička a Dušan Uhrin mladší. Nabízejí se ale i další trenéři: Zdeněk Psotka a Jiří Plíšek. Oba jsou volní.



PRAVDĚPODOBNÁ VARIANTA

Vítězslav Lavička, FC Sydney (od dubna bez angažmá)
Asi největší kandidát na uvolněný post po Františku Strakovi. V očích Miroslava Platila určitě. Lavička se v dubnu vrátí z Austrálie, kde ukončí působení v Sydney. A bude volný. Potíž je v tom, že do té doby by musela Slavia na Lavičku počkat. Nabízí se možnost, aby tým vedli dočasně asistenti v čele s Vrabcem. Anebo – co takhle povolat z rezervy opět Michala Petrouše?

Dušan Uhrin mladší, bez angažmá
Vedení Slavie o něj usilovalo již na podzim. Ale podle kuloárních informací se obě strany nedohodly na finančních podmínkách. Teď mohou slávisté Uhrina mladšího oslovit znovu. Pořád je bez angažmá.

Zdeněk Psotka, bez angažmá

Dlouho se mluvilo o tom, že půjde trénovat Spartu pod vedením manažera Jaroslava Hřebíka. Jenže pak skončil po špatných výsledcích v Olomouci a spekulace ustaly. V Psotkovi každopádně dřímá potenciál. Svůj tým učí moderními metodami. A chce, aby bavil fanoušky. Negativem je korupční kaňka.

Jiří Plíšek, bez angažmá
V prosinci skončil na lavičce bosenského celku FK Sarajevo z rodinných důvodů a vrátil se do Česka. Netají, že by zde opět rád trénoval ligový klub. V Teplicích se mu celkem dařilo, vyhrál český pohár. Klub opustil až za dva roky po dohodě s vedením klubu. Ve Slavii v letech 2001-2004 trénoval mládež.

MOŽNÁ

Michal Petrouš, rezerva Slavie
František Komňacký, Jablonec
David Vavruška, Příbram
Luboš Kozel, Dukla

Michal Petrouš, nynější kouč slávistické rezervy, je pro Slavii z tohoto výběru nejlevnější varianta. Poslední působení na lavičce A-mužstva ale nedopadlo šťastně. O svém konci se dozvěděl až na tiskové konferenci. Šel by do toho znovu?

Také se může stát, že Petrouš povede "áčko" jen do konce sezony. V takovém případě by Slavia počkala na zaměstnaného trenéra. O Komňackém se mluvilo již na podzim, neboť na veřejnost prosakují zprávy, že v Jablonci po sezoně skončí. Vavruška zase nadchl ligu svým projektem v Příbrami. Kozel je oblíbený u fanoušků, s Duklou hraje klidný střed tabulky.



URČITĚ NE

Jaroslav Šilhavý, Liberec
Patří mezi trenéry, jejichž práce se líbí slávistickému řediteli Miroslavu Platilovi. Ale protože hraje s Libercem o mistrovský titul a jen o tři body stíhá Spartu, těžko půjde do  Slavie. Slovan by jej ani neuvolnil.

Pavel Vrba, Plzeň
Toho by zase bral všemi deseti Aleš Řebíček. O Vrbovi si ale může nechat jen zdát. Kouči Plzně nevyšla ani slovenská reprezentace, kam moc chtěl.

Josef Csaplár, reprezentace do 17 let
Prohlásil, že v české lize trénovat už nebude. Údajně by přijal snad jen nabídku Sparty, pokud by mu přidělila stejné kompetence jako Jaroslavu Hřebíkovi. Návrat do Slavie by nejspíš odmítl.

Stanislav Levý, Skenderbeu Korce (Albánie)
Se Slavií jednal těsně před nástupem Františka Straky. Byl dokonce domluvený na smlouvě s ředitelem Platilem. Jenže pak do výběru trenéra na poslední chvíli vstoupil Řebíček a ukázal na Straku. Těžko si představit, že by jednání obě strany absolvovaly znovu.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud