16. března 2012 • 04:59

Za odchod Horvátha do Plzně může Lavička, říká Chovanec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo stál po sezoně 2007/2008 za odchodem fotbalisty Pavla Horvátha ze Sparty do Plzně? "Jednoznačně Vítězslav Lavička," tvrdí bývalý generální sportovní manažer letenského klubu Jozef Chovanec v rozsáhlém rozhovoru pro deník Sport.



Podle Chovance se tehdejší kouč Sparty Lavička rozhodl, že dá před Horváthem přednost navrátivšímu se Patriku Bergrovi, ačkoliv ten přišel na jinou pozici.

"To si měl vybrat on (Lavička), jestli jeden, nebo druhý. Záleželo na něm, koho bude chtít."

"Víťa se rozhodl, jak se rozhodl, a dál už to všichni známe," má v tehdejších událostech Chovanec jasno. A o tom, že vedení Sparty se svým zájmem na Horváthově odchodu nijak netajilo, nechce slyšet.

Jozef Chovanec dostane podle informací Sportu od Sparty odstupné ve výši tří měsíčních platů, což dělá zhruba 750 000 korunFoto Jaroslav Legner Sport

"To jsou jen kličky a háčky, kdy někdo chce na někoho předat odpovědnost. Za hráče nese odpovědnost vždy hlavní trenér, nikdo jiný," říká rezolutně bývalý šéf klubu v rozhovoru pro Sport.

"Navíc v tom období šli po Pavlovi i vlastní fanoušci, mně po posledním zápase v Liberci řekl, že končí, že už nebude hrát. Z toho jsem byl paf," dodává Chovanec s tím, že ani teď Horváthova odchodu nelituje.

"Nikdo nemohl předpokládat, že v Plzni bude hrát tak, jak hraje, že se to kolem něj postaví a točí. A že jim všechno do sebe pásne."

Řepka s Horváthem v dresu Sparty. V dresu Plzně si spolu v letošní sezoně nezahrají
Řepka s Horváthem v dresu Sparty. V dresu Plzně si spolu v letošní sezoně nezahrají

Vstoupit do diskuse
10

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud