8. dubna 2012 • 10:57

Příbram zaskočila Jablonec. I díky improvizaci Koukala s Pilíkem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaně zahraný rohový kop stál u zrodu vítězství fotbalistů Příbrami 4:3 v sobotním utkání 24. kola první ligy s Jabloncem. Zdeněk Koukal s Tomášem Pilíkem se těsně před utkáním dohodli, že zahrají akci, kterou do té doby nikdy netrénovali. Vše ale vyšlo dokonale a Martin Šlapák poslal Příbram ve 20. minutě do vedení 2:1, které už domácí nepustili. Svou akcí ale nepřekvapili jen soupeře, ale i vlastní spoluhráče a trenéra.



Běžela 20. minuta, když se Koukal s Pilíkem chystali na krátko rozehrát roh. Koukal přihrál Pilíkovi, ten mu míč zastavil a všichni čekali, že Koukal z první odcentruje do vápna. Jenže místo toho obloučkem přehodil dva obránce přímo do běhu Pilíkovi, který poslal před branku střílený centr na nohu Šlapáka, pro kterého už nebyl problém skórovat.

"Před nástupem na hřiště mi Zdenda Koukal říká, že tohle zahrajeme. Tak jsme to zkusili a jablonečtí hráči nám to sežrali. Mysleli si, že bude hned centrovat, ale on je parádně přehodil," chválil po utkání Pilík.

Celá akce prý byla naprostou premiérou.

"Trénujeme podobné věci, ale konkrétně tohle jsme ještě nikdy nedělali. Byla to naprostá improvizace," prozradil Pilík.

To, že pak našel přihrávkou přesně Šlapáka, už ale prý byla souhra náhod.

"Já ho tam přes ten chumel hráčů ani vidět nemohl. Poslal jsem to tam, kde jsem tušil spoluhráče a naštěstí to vyšlo," dodal.

Za přihrávku mu po zápase Šlapák také poděkoval. "Tomáš Pilík to trefil parádně na zadní tyč a pro mě už to bylo snadné," přiznal Šlapák, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě.

"Trenér nám ve vymýšlení podobných věcí nechává volnost, takže my si vždycky něco vymyslíme. Teď nám to vyšlo a dopadlo to tak, jak dopadlo," dodal.

Oba hlavní protagonisti celou akci utajili natolik, že o ní nevěděli ani spoluhráči. "Musím říct, že jsem sám koukal, co tam vyvádějí. Bylo to docela riskantní, proto mi málem vypadly oči z důlku, když jsem to viděl. Ale vyšlo jim to, tak snad vymyslí něco i na příští zápasy," řekl Tomáš Krbeček, autor první branky zápasu.

Pro něj to byla trefa v české lize po téměř roce, když se naposledy trefil loni v dubnu ještě v dresu Ústí nad Labem. "Radost mám hlavně z toho, že jsem dal konečně gól za Příbram, protože už mi to před každým zápasem připomínali. A že to padlo v takhle krásném zápase, o to je to sladší. Nepamatuji, že bych někdy hrál takové utkání. Zažil jsem prohru 0:6 nebo výhru 4:1, ale že by to byla takováhle přestřelka, to si nepamatuju," uvedl Krbeček.

Z rohového kopu svých svěřenců byl překvapený i trenér David Vavruška, kterému ale udělala radost invence hráčů. Právě k tomu je totiž prý vede. "Nebudu říkat, že jsme to nacvičili, protože to není pravda. Spíš to vyšlo z naší celoroční práce. Když jsem před rokem přebíral s panem Kopačem Příbram, tak jsme zjistili, že v těch hráčích něco je, ale že si na hřišti nic nedovolí. A my je právě nabádáme k tomu, aby se nebáli dělat podobné věci," prozradil Vavruška.

"Nemůžeme hráčům nalajnovat, jak mají hrát. Není to o čtvercích a lajnách. Můžete jim dát návod, trénovat je tak, aby měli kondici a věděli, jak se zakládá útok, jak se vede, ale tyhle drobnosti buď v sobě hráč má, nebo ne. Kluci se na tom domluvili, udělali to sami a byla to krásná standardka," dodal Vavruška.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud