22. dubna 2012 • 22:48

Matějovský: Čtyři body na Liberec? Kritické. Ale nebalíme to!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Kapitán fotbalové Sparty Marek Matějovský nepřestává věřit v zisk mistrovského titulu. Doufá, že současný lídr Slovan Liberec ve zbývajících čtyřech kolech poztrácí body. "Pořád věřím," hlesl po zápase v Mladé Boleslavi (0:2).



"Kdybychom proměnili nějakou šanci a dostali se do vedení, Boleslav by se na odpověď nezmohla. Jenže to bylo úplně naopak," kroutil hlavou Matějovský.

Sparta momentálně ztrácí na první Liberec už čtyři body. Je to kritická situace?
"Umíme počítat a při těch počtech, jaké jsou, to jednoznačně kritická situace je. Dostali jsme se do toho sami. Teď už musíme spoléhat na velkou pomoc soupeřů."

Věříte ještě, že titul získáte?
"Musíme věřit do poslední chvíle. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to špatně. Ale musíme spoléhat na to, že Liberec  body poztrácí."

Kdyby vám někdo před startem jara řekl, že čtyři kola před koncem budete tolik bodů ztrácet, považoval byste ho za blázna?
"Určitě bych tomu nevěřil, navíc po přípravě, která vypadala opravdu dobře. Většina lidí na Spartě doufala, že to převedeme i do jarní části. Ale to se nám nepovedlo."

Sparta z deseti zápasů už pošesté ztratila body. V čem je rozdíl oproti podzimu?
"Stoprocentně v proměňování šancí. Dost zápasů nebylo povedených ani herně, ale v tuto chvíli je to několikáté utkání, ve kterém prostě nedokážeme proměňovat šance. I dnes herní převaha byla na naší straně, ale góly jsme nedali a naopak z brejků inkasovali."

Zklamaní fotbalisté Sparty nemohou uvěřit tomu, co se na hřišti právě stalo
Zklamaní fotbalisté Sparty nemohou uvěřit tomu, co se na hřišti právě stalo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud