Jonáš Bartoš
9. května 2012 • 21:18

Nejúspěšnější střídání Šilhavého v kariéře. Chyba, smál se Komňacký

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zápase měl Jaroslav Šilhavý spousty důvodů pro úsměv na tváři. Liberec zvládl duel s Jabloncem, díky výhře 2:0 chybí Severočechům jediný bod k tomu, aby po šesti letech slavili titul. Výhru zařídil dvěma góly střídající mladík Hadaščok, který se trefil hned po dvou minutách na hřišti.



„Byla chyba, žes ho tam nedal dřív. Mohl dát ty góly čtyři,“ smál se naoko Šilhavému jeho jablonecký oponent František Komňacký.

Loučící se kouč Jablonce si v posledním zápase přál výhru, ale po utkání sportovně uznal, že Liberec si odváží ze severočeského derby body zaslouženě.

„Jardovi vyšlo střídání, Hadaščok se ve dvou případech prosadil. Vzhledem k tomu, že soupeř byl efektivní v koncovce, je vítězství Liberce zasloužené. Jardovi gratuluju a přeju, aby to snažení dotáhl až do konce a Liberec dobře reprezentoval náš fotbal na evropské scéně,“ uznal asistent trenéra české reprezentace.

Radost libereckého trenéra.Foto Michal Beránek (Sport)
Se Šilhavým se dobře znají, oba po utkání vesele vtipkovali. Především v momentě, kdy přišla řeč právě na „geniální“ střídání Šurala za Hadaščoka.

Šilhavý jednadvacetiletého forvarda poslal do utkání v 66. minutě, hned o tři minuty později Hadaščok otevřel skóre utkání. A v závěru výhru Liberce pojistil druhým zásahem.
 
„Je to příjemné střídání v době, kdy hrajeme o titul. Stává se to ale často, že, Franto?“ mrkl Šilhavý na jabloneckého kouče.

„To je chyba trenéra. Jestli takového hráče nedá od začátku, udělal chybu. Třeba by dal ty góly čtyři,“ odvětil Komňacký. „Teď jsi mi nepomohl, teda,“ pousmál se na pozápasové tiskové konferenci Šilhavý.

Jiné otázky směřovaly samozřejmě na vážnější téma, téma bitvy o ligový titul. V sobotu se Liberec v posledním kole potká s Plzní a vzájemná řež rozhodne o tom, kdo se bude mazlit se stříbrným pohárem. Pod Ještědem stačí Severočechům remíza, Plzeň musí nutně vyhrát.

Hlavičkový souboj v podání hráčů (zleva) Roman Pavlík, Jiří Štajner a David LafataFoto Michal Beránek (Sport)

Kdo je v klíčovém duelu favoritem? „Plzeň má výborné, zkušenější mužstvo. Pro nás hraje domácí prostředí, body a tak dále. Ale mnohdy to nerozhoduje. Na hřišti si to musíme uhrát sami,“ uvědomuje si padesátiletý kouč.

S týmem bezprostředně po duelu s Jabloncem odjel zpátky na soustředění do Jizerských hor.

„Po zápase si hráči udělají krátký regenerační výklus, pak jedeme zpátky na soustředění do Hrabětic na Marušku (hotel v Jizerských horách). Tam si ještě rozebereme zápas. Zítra (ve čtvrtek) odjíždíme na trénink do Liberce, přespíme doma. V pátek je v Liberci předzápasový trénink a jedeme zase zpátky na soustředění,“ přiblížil Šilhavý nejbližší program libereckého týmu před rozhodujícím zápasem s Plzní.

Liberecký Bičík svůj tým podržel
Liberecký Bičík svůj tým podržel

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud