Stanislav Hrabě
18. června 2012 • 16:45

Slavistické posily? Zatím Dobrotka, možná přijde David Jarolím

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | S navrátilcem Karolem Kiselem a jedinou posilou slovenským obráncem Martinem Dobrotkou zahájila Slavia Praha vedená novým koučem Petrem Radou přípravu na nový ročník Gambrinus ligy. Cíl? „Zatím o nich hovořit je předčasné, ale rozhodně lepší umístěním, než loňském dvanácté místo,“ hodlá vyšplhat Rada v tabulce výš.



Zranění či zdravotní neduhy zatím ponechali mimo kolektiv Nitranského, Škodu, Čonku, Cicmana a dlouhodoběji Proška, úplně fit se naopak cítí Koreš a Frejlach, z béčka byli přeřazeni Veselý a Zmrhal. Staronovou tváří je Karol Kisel, jenž kromě hráčských povinností převzal i funkci manažera mládeže. „Zatím mě to nezahltilo,“ hlásí nadějně.

Čerstvou posilou je slovenský zadák Martin Dobrotka, jenž uzavřel smlouvu s pražským klubem na dva roky s opcí. Fanoušci Slovanu ho měli rádi, protestovali proti jeho odchodu, on si uvědomuje, že ty slávistické si musí teprve získat. „Budu se snažit,“ slibuje.

„Jedeme, jedeme,“ péruje své nové svěřence trenér Petr Rada, ale s tváří přívětivou, na zlobu a výčitky je dost času. Začala teprve hrubá příprava. „Nejprve musím všechny poznat,“ říká Rada.

Slavia v přípravě na nadcházející sezonuFoto Jaroslav Legner (Sport)

Terčem nevole se nestane ani poněkud neohrabanější stoper ve žlutém rozlišováku, odpouští mu i vyslovený kiks.

Chybující stoper nehraje totiž o angažmá, vyklube se z něj Martin Vaniak, trenér brankářů.

„Už mu musím roztrhat registraci, aby nevlezl nejen oknem, komínem, krbem či větrací šachtou a to ještě na hřiště,“ opakuje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Chybí bortič soupeřových obran Zbyněk Pospěch, Slavia mu neprodloužila smlouvu. Důvodem prý byly Radovy obavy, aby jeho uvolněnější chování nenarušilo atmosféru, ale trenér se tomuto verdiktu přímo nehlásí. „Byli tu také Böhm a Blažek, oba na hostování, teď jsou tu kmenoví hráči a to je dobře,“ říká vyhýbavě.

Posily ještě vyhlíží. Příchod Dobrotky vyztužil obranu, potřebuje ještě útočníka a tvořivého záložníka. David Jarolím?

Fotbalisté Slavie na prvním tréninku přípravy před nadcházející ligovou sezonou
Video se připravuje ...

„Byl jsem s bráchou na dovolené v Chorvatsku, jeho návar do Slavie a možnost zahrát si spolu jsme probírali. Nějaké nabídky má, uvidíme,“ prozrazuje Lukáš Jarolím, jenž opět navlékne kapitánskou pásku i přes Kiselův příchod. „Teď není důležitá, volba proběhne před startem ligy,“ nechrtí se o ni.

Na trápení v minulých letech chce Slavia zapomenout hrát tak, aby dělala čest jménu nejstaršímu a do roku 1948 nejúspěšnějšímu českému klubu.  

Zamyšlený kouč Karel Rada
Zamyšlený kouč Karel Rada


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud