27. června 2012 • 18:51

Bek z Realu? Dobrá volba, Gil s Kadeřábkem rozhýbali Spartu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná posila z Realu Madrid nezklamala. Za Spartu poprvé nastoupil Pablo Gil Sarrión, kterého Letenští testují na soustředění v Rakousku. Třiadvacetiletý Španěl odehrál v přípravě proti rumunské Kluži (1:0) druhý poločas a nevedl si vůbec špatně. Díky síti zahraničních kontaktů tak může Sparta získat velice zajímavou posilu.



První zápas herní přípravy na nadcházející sezonu v Rakousku dopadl pro Spartu dobře. Díky brance Pavla Kadeřábka Letenští zvítězili 1:0 a navázali na dvě výhry nad Kluží v Evropské lize ze sezony 2009/2010.

K povedenému startu kempu v Rakousku přispěl i Pablo Gil Sarrión, kterého Sparta objevila v rezervě Realu Madrid. „Vypadá velmi dobře,“ říkal už před zápasem s Kluží člen představenstva Sparty Jakub Otava.


Otava měl pravdu. Gil, jak si krajní obránce říká, odvedl v prvním zápase za Spartu slušnou práci. Do utkání zasáhl na druhý poločas, když po přestávce vystřídal Vlastimila Vidličku.

Na pravé straně hřiště měl Gil hru pod kontrolou. Nekazil přihrávky, až na jedno lehkovážné odebrání míče neudělal výraznější chybu. Jen do útočení se příliš nehrnul, ofenzivu za něj obstarával vynikající Kadeřábek, autor jediné branky utkání.

Sparta si poradila s přípravném utkání s rumunskou KlužíFoto sparta.cz
Gil se dopředu dostal jednou, kdy poslal přetažený centr na Pamiče. Akci krajních obránců Sparty ale přerušil hvizd rozhodčího. Třiadvacetiletý hráč dobře zasáhl pět minut před koncem, kdy zblokoval centr z levé strany.

Mladý bek zaváhal jen jednou, když se zbytečně nechal obrat o míč. Ale své si odehrál, předvedl minimálně stejný výkon jako před ním v prvním poločase zkušený Vlastimil Vidlička.

Podle jednoho, navíc přípravného utkání, nelze dělat jednoznačné soudy. Ale za 45 odehraných minut Gil stačil naznačit, že potenciál má.

Sparta pravého krajního obránce nutně potřebuje. Po odchodu Ondřeje Kušníra do Liberce jí na tento post zbývá jen dvojice Vidlička, Jánoš. Sehnat kvalitního hráče do defenzivy patří mezi priority klubu.

Marek Matějovský v souboji s jedním z hráčů v utkání s KlužíFoto sparta.cz


Letenští dostali tip na odchovance Albacete v rámci svých mezinárodních kontaktů. Sportovní vedení klubu si prohlédlo Gila na čtyřech DVD, a pak se rozhodlo ho pozvat na testy.

Výhodou španělského obránce je, že by Spartu prakticky nic nestál. Gilovi v Realu 30. června končí smlouva, do Prahy by přišel zadarmo. Sparta vedle něj zkouší také Vladimíra Coufala z druholigové Opavy, do Rakouska by měl dorazit ještě jeden cizinec.

Manuel Pamič v utkání Sparty s rumunskou Kluží
Manuel Pamič v utkání Sparty s rumunskou Kluží

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud