Pavel Janega
21. července 2012 • 13:37

Rána pro Spartu! Kapitán Matějovský se týden před ligou zranil

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta na přípravném turnaji přišla o kapitána Marka Matějovského. Hřiště opouštěl s velkými bolestmi kotníku. Jestli se stihne dát včas do pořádku na ligu, která začíná již za týden, není vůbec jasné.



Matějovský si přivodil zranění při souboji ve středu hřiště. Na plochu byl ihned přivolán lékařský tým, který po krátkém ošetření signalizoval směrem k lavičce: střídáme.

V tu chvíli nevypadal Matějovský vůbec dobře. Při sebemenší pohybu kotníku se svíjel v bolestech, na nohu sotva došlápl. Hřiště opouštěl za velké pomoci lékařů.

"Trošku se mu otočila noha, ale ještě je brzy vyřknout konkrétní diagnózu. Marek teď bude mít určitě naordinovaný klid," řekl letenský mluvčí Ondřej Kasík.

Podle trenéra Vítězslava Lavičky má Matějovský zřejmě podvrnutý kotník. "Ale jak moc to je vážné, to nedokážu posoudit," pokrčil rameny.

První ligový zápas čeká sparťany již příští sobotu na půdě Dukly. Zda bude k dispozici i Matějovský, o tom nechce Sparta spekulovat. Počká na vyšetření.

Marek Matějovský nemohl na kotník pořádně došplápnout, pomáhali mu lékaři.Foto Pavel Mazáč SPORT
"Ještě je brzy cokoliv říkat s výhledem na ligu a také Evropskou ligu, více napoví až následující dny," dodal Kasík.

"Pokud se nezotaví včas, bude to obrovská ztráta," uvědomuje si  Lavička možné oslabení středu hřiště. "Všichni ale chceme věřit, že to nebude vážné zranění."

Matějovského nahradil v zápase s Viktorií Žižkov Václav Kadlec, který před přestávkou poslal Spartu do vedení, zanedlouho přidal druhý gól Kadeřábek. Žižkovu se ve druhém poločase podařilo semifinále Letního ligového poháru Prahy zdramatizovat vyrovnáním. Ale to vydrželo outsiderovi jen dvě minuty. O vítězství Sparty 3:2 rozhodl z otočky Kweuke.

V nedělním finále (17:00) se letenský tým střetne s Bohemians 1905, kteří porazili domácí Vltavín 4:1.

Marek Matějovský při ošetření lékařů, kteří po krátké chvilce avizovali střídání.Foto Pavel Mazáč SPORT

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud