Pavel Kalouš
23. července 2012 • 21:10

Bochum, Augsburg, a kdo dál? O stopera Latku je zájem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva stopery má zraněné, třetí mu zase může utéct za lepším angažmá do zahraničí. Kouč Slavie Petr Rada proto nechce o odchodu Martina Latky ani slyšet. „Dostal jsem od vedení příslib, že minimálně do zimy zůstane,“ tvrdí slávistický kouč. Tak jistá však tahle varianta zdaleka není.



Hodně o něj stála německá Bochum. Zástupci jedenáctého týmu minulé sezony druhé bundesligy se byli na Martina Latku několikrát osobně podívat v Praze, Slavia i sám hráč však jejich nabídku s díky odmítli. To samé uslyšel i Augsburg a jeden z belgických prvoligových klubů.

Latka sní o návratu do anglické Premier League, kde před šesti lety v dresu Birminghamu odehrál šest zápasů.

„Nebudu vytvářet nějaké duchy nebo mlhu. Martin se musí v první řadě soustředit na Slavii, odehrát dva tři zápasy, a pak se uvidí. Nejvíc přestupů se stejně dělá až v půlce srpna,“ říká hráčův agent Pavel Paska.

Slavia má jen dvě možnosti. Buď Latku ještě během léta prodá a na přestupu vydělá, nebo na podzim zadák zůstane a v zimě odejde jako volný hráč zadarmo. „Až přijde správná chvíle, budeme to s vedením Slavie řešit,“ mlží Paska.

„Mluvil jsem s Martinem, nějaké šumy jsou, ale dostal jsem od vedení příslib, že Latka do zimy zůstane. Řekl mi to prezident,“ tvrdí kouč Petr Rada. Odchod klíčového obránce si nedovede představit i proto, že na marodce zůstávají další dva stopeři Martin Dobrotka a Róbert Cicman. „Kdyby měl Latka odejít, byl by to pro Slavii problém,“ neskrývá Rada.

Hru bez něj si vyzkoušel i v sobotním utkání proti Parmě, byť neplánovaně. Latka si totiž ve 26. minutě poranil koleno a do druhé půle už radši na hřiště nevyběhl. Místo něj se vedle Davida Hubáčka, který už tak zaskakuje za Dobrotku, posunul z pravého kraje Milan Nitrianský.

A nová stoperská dvojice jistotou rozhodně neoplývala. „Martin má rychlost i dobrou hlavu. Tím, že dřív hrál útočníka, má v sobě i ofenzivní geny. Byla by to ztráta i v kabině. Je to dobrý kluk, hráči ho respektují a jsou rádi, že je tady,“ uvažuje Rada.

Právě proto se teď musí modlit, aby se v nejbližších dnech neobjevil žádný atraktivní zájemce, který by Latku zlákal natolik, aby se se Slavií rozloučil ještě na prahu nové sezony. „Chci, aby minimálně do zimy zůstal a pomohl nám. Myslím, že ještě půlrok v lize mu neuškodí,“ má jasno Rada.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud