Hynek Preisler
6. srpna 2012 • 17:15

Nemocná liberecká opora Štajner: Začal jsem vykašlávat krev

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od pátku o něj pečují lékaři na kardio centru liberecké nemocnice, kde se Jiří Štajner zotavuje ze závažné nemoci. Prodělal lehkou plicní embolii, kterou mu lékaři v závěru minulého týdne objevili a nalezli tak konečně důvod jeho nesnází uplynulých týdnů.



„Stále jsem hledal nějaké příčiny, proč nemůžu pořádně běhat,“ popisuje potíže hlavní strůjce libereckého mistrovského titulu.

„Už jsem si říkal, že to není možný. A hlavně, ne že bych mohl čím dál méně, ale prostě mi přišlo divný, že už pořádně nemůžu ani při rozcvičce a především v prvním poločase se nemůžu ani rozeběhnout. A k tomu mně v Karagandě bolela záda a začal jsem i vykašlávat krev,“ prozrazuje veterán.  

Král ligových trávníků uplynulé sezony však věří, že ho lékaři již brzy propustí léčit se domů. Léčba by měla zabrat celkem tři měsíce. Pokud však vše půjde hladce, už za šest týdnů by mohl začít nabírat alespoň fyzickou kondici.  

„Doufám, že už ve středu budu klukům držet proti Kluži palce přímo na stadionu,“ svěřil se 36letý matador. Liberec čeká na stadionu U Nisy odveta 3. předkola Ligy mistrů proti rumunské Kluži. První zápas Severočeši ještě se Štajnerem na hřišti prohráli těsně 0:1.

V sobotu své parťáky musel sledovat proti Dukle ještě pouze v televizi. „První půle byla jako ty ostatní naše zápasy. Ale druhá už byla lepší. Ale také díky tomu, jak hrála Dukla. První věcí bylo, že jsme dali gól na 1:1 a druhou, že se Dukla snad zbláznila... Kdyby hrála jako v prvním poločase, tak snad nemohla prohrát,“ tvrdí z nemocničního pokoje, kam za ním postupně přišel na návstěvu celý tým.
 
    

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud