5. října 2012 • 10:30

Válka pokračuje! Plzeňský šéf Paclík: Křetínský nás chce připravit o sponzory!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal a klid zbraní? Zapomeňte. Zuří v něm válka na ostří nože, tedy alespoň mezi Plzní a Spartou, kluby, který jej reprezentují v Evropské lize. Šéf Viktorie Tomáš Paclík podle Hospodářských novin vystoupil proti hlavnímu muži Sparty Danielu Křetínskému. Podle něj se šéf Letenských snažil Viktorii dlouhodobě zlikvidovat, chtěl ji zdiskreditovat u politiků a vlivných byznysmenů a dokonce oslovil i sponzory Viktorie Plzeň s tím, aby jí přestali dávat peníze.



Sparta byla naštvaná po posledním vzájemné bitvě, kdy v Plzni prohrála gólem z penalty, kterou nafilmoval Limberský 0:1. Označila řízení zápasu sudím Matějkem za tendenční, následně hráč Viktorie David Limberský vše vyhrotil slovy o tom, že Letenští získali dvacet titulů s pomocí mužů s píšťalkou.

Atmosféra houstla. Následně šéf Sparty Daniel Křetínský zamířil za šéfem FAČR Miroslavem Peltou a donesl mu kabelu, v níž mají být důkazy o tom, jak nekale to v českém fotbale funguje.

Boss prohlásil, že je z předložených dokumentů zdrcen a předal vše protikorupční policii. I když se neví, co dokumenty skrývají, Plzeň nyní vytáhla do útoku. A pálí ostrými.

„Když jsme v roce 2011 získali ligový titul, pan Křetínský se nás osobně snažil diskreditovat jak u významných českých politiků, dokonce  před některými ministry, tak mezi vysoce postavenými lidmi z byznysu. Vyvrcholilo to tím, že osobně kontaktoval naše sponzory, aby nám přestali dávat peníze, což by pro nás samozřejmě znamenalo ekonomickou likvidaci,“ říká Paclík v rozhovoru pro Hospodářské noviny.

Konkrétní osoby, jež měl Křetínský kontaktovat, ale zatím odmítá prozradit.

Reakce Křetínského? „Vyjádření pana Paclíka se dlouhodobě natolik míjí s realitou, že je nepovažuji za rozumné jakkoli komentovat,“ vzkázal HN Křetínský.

Plzeňský funkcionář ale tvrdí, že válka mezi Viktorií a Spartou vypukla ihned poté, co Paclík vstoupil do fotbalu a západočeský klub začal sbírat úspěchy. A za tvrzením, že chtěl Daniel Křetínský připravit plzeňský klub o sponzory, si stojí.

„Ověřil jsem si, že tuto informaci mohu zveřejnit. O ovlivňování sponzorů vím víc než rok. To je naprosto za hranou. My jsme přitom proti Spartě nikdy nic neudělali. Tedy kromě toho, že jsme jí z pěti zápasů čtyřikrát porazili a drze jsme si dovolili postoupit do Ligy mistrů,“ řekl pro HN Paclík s tím, že s Danielem Křetínským vůbec nekomunikuje. „Pokusil jsem se o to, ale bezúspěšně.“

Paclík zároveň zpochybnil dokumenty, které šéf Sparty donesl na Strahov. „Nevím, co pan Křetínský nesl, ale silně pochybuji o jeho motivaci mířící k očištění českého fotbalu. V tom případě by to udělal jinak. Nikdo by o tom nevěděl a policie by mohla vyšetřovat. On si pozval novináře a televizní kamery, přinesl velikou kabelu, přestože by to šlo donést na flashce. Dedukuji z toho, že mu šlo určitě o něco jiného,“ prohlásil ostře šéf Viktorie.

I když Paclík prohlásil, že nevěří, že by někdo z jeho podřízených v západočeském klubu mohl ovlivňovat zápasy, ruku do ohně za to dát nemůže.

 „Tu jistotu nemáte nikdy. Než jsem ale do fotbalu vstoupil, udělal jsem si obsáhlou analýzu, která byla zaměřena dvěma směry.  Jednak se týkala fotbalového prostředí obecně a  dále byla zaměřena přímo na Plzeň, chtěl jsem vědět, co tam mám za lidi. A u těch, které jsem tam nechal, jsem si naprosto jistý. A pokud by se něčeho dopustili, je to můj problém a moje odpovědnost.“

Válka v českém fotbale pokračuje. Šéf plzeňské Viktorie Tomáš Paclík vyrazil do útoku, Šéfa Sparty Křetínského obvinil z toho, že pracoval na tom, aby Plzeň přišla o sponzory
Válka v českém fotbale pokračuje. Šéf plzeňské Viktorie Tomáš Paclík vyrazil do útoku, Šéfa Sparty Křetínského obvinil z toho, že pracoval na tom, aby Plzeň přišla o sponzory

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud