1. dubna 2013 • 04:59

STATISTIKY: Sparťan Matějovský byl generál, tvrdí expert Palička

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostře sledovaný byl nejen samotný duel Sparty s Plzní v Gambrinus lize, ale i souboj ústředních postav obou mužstev – letenského špílmachra Marka Matějovského a plzeňského Pavla Horvátha. I tady na celé čáře vyhrál fotbalista Sparty. Horváth se na Letné hledal, nebyl ve své kůži a zůstal ve stínu svého letenského soka. I proto Západočeši zápas prohráli 0:1.



Trenér Plzně Pavel Vrba před zápasem na Letné tušil, že síla Sparty příchodem záložníka Lukáše Váchy narostla a do středu pole přibyl soupeři jeden kreativní hráč. To se přesně ve šlágru Gambrinus ligy potvrdilo a ukazuje to i statistický přehled „PANINI DIGITAL – SPORTATTACK“.

Přihrávky SpartyFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Podle statistik byl nakonec Vácha vytíženějším mužem, co se týče počtu přihrávek. Míč adresoval Vácha spoluhráčům pětačtyřicetkrát a měl 70% úspěšnost,

Matějovský přihrával čtyřicetkrát a dosáhl stejné úspěšnosti. Nejúspěšnějším sparťanem byl z hlediska přesných přihrávek stoper Mario Holek (87%), ale jeho statistiky ovlivnilo, že přihrával často spoluhráčům v zadní linii.

Individuální statistiky hráčů SpartyFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Nejvíce využívaným hráčem Sparty, na nějž mířilo nejvíce přihrávek, byl opět Vácha (43), dále pak Matějovský s Hušbauerem (38). Právě Marek Matějovský měl nejdelší dobu míč na kopačkách, když jej držel tři minuty a dvanáct sekund.

"Matějovský, hlavní hvězda Sparty, posílal hru kolmo dopředu, nejčastěji na Krejčího. Na trávníku byl generál, určoval hru, roztáčel kola. Klíčový hráč. Po zápase si toho byl, myslím, i vědom, soudím podle jeho vystupování," ohodnotil výkon špílmachra Sparty expert Vlastimil Palička.

Statistika Marka MatějovskéhoFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Statistika Pavla HorváthaFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Na plzeňské straně byl nejaktivnější z hlediska přihrávek podle očekávání Pavel Horváth, ten rozdal 36 pasů, úspěšných bylo 65 procent. U míče pak byl rovné dvě minuty. Právě v tomto směru se od lídra Západočechů čekalo více.

Jen o přihrávku méně adresovalo spoluhráčům defenzivní plzeňské trio Řezník, Procházka, Čišovský. Slovenský stoper měl úspěšnost přihrávek 74 procent.

Přihrávky PlzeňFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Nejvíce hledaným Západočechem byl v sobotu večer na Letné obránce Václav Procházka, na nějž mířilo 36 přihrávek. Na reprezentanta Daridu 29, na beka Čišovského a špílmachra Horvátha pak v 28 případech.

"Horváth s Daridou se díky způsobu hry Sparty nedostali na své poměry moc do hry a byli nevýrazní," všiml si Palička.

Individuální statistiky hráčů PlzněFoto PANINI DIGITAL - SPORTATTACK

Přihrávky Plzeň
Přihrávky Plzeň

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud