31. října 2013 • 19:33

Teplice silnější než Plzeň? Větší obavy nemáme, říká Lafata

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půjde o největší souboj víkendového kola. Sobotní řežba Sparty s Teplicemi, bitva mezi prvním a druhým.. Jak vnímá letenský soubor svého momentálně největšího konkurenta? Srovnávat s mistrovskou Plzní nikdo příliš nechce, ale všichni si uvědomují velkou sílu rozjetého celku.



Na setkání s novináři Davida Lafatu nejvíc rozesmál Václav Mašek, legendární útočník Sparty. Zrovna představoval svou novou knihu Věrné sparťanské srdce a vzpomínal na to, jak nastřílel čtyři góly v ligovém zápase s Teplicemi. Sparta tehdy vyhrála 6:1.

Maškovi se čtyřgólové představení povedlo jedinkrát v kariéře a zrovna proti týmu, který se v sobotu na Letné postaví Lafatovi a spol. Sparťanský kapitán s úsměvem odmítal, že by se do takové role mohl převtělit i on.

„Teplice prokazují velkou kvalitu. Určitě není náhoda, že jsou takhle nahoře. Hrají velmi dobře dopředu, na to si budeme muset dát pozor a využít jejich slabších sil v obraně,“ hledá taktiku na druhý celek tabulky.

Sparta ve dvanácti zápasech ligy ztratila jen dvakrát – remízami v Plzni (0:0) a v Liberci (1:1). Kam řadí v úrovni soupeřů Teplice? „Větší obavy než z Plzně nemáme. Chováme respekt ke každému soupeři. Uznáváme sílu Teplic, ale hrajeme doma a chceme vyhrát,“ burcuje Lafata. „Zápasy proti Liberci, Plzni, Teplicím nebo Jablonci jsou všechno těžká utkání. Bude rozhodovat momentální forma.“

Severočeši v pondělí přemohli mistrovskou Plzeň a díky tomu se posunuli na druhé místo. Mají teď vyšší úroveň než český účastník Ligy mistrů?

„Nechtěl bych to srovnávat. Momentálně jsou druzí a čeká nás opravdu těžký zápas. V útočné a přechodové fázi mají obrovskou kvalitu a v brejcích. Ale všichni jsme na to připravení,“ ujišťuje záložník Krejčí.

Hodnotit výkonnost Teplic s Plzní příliš nechtěl ani trenér Lavička. „Nechci porovnávat, jestli momentálně jsou, nebo nejsou lepší než Plzeň. Když se podíváte na tabulku, jsou o kousek výš. To je všechno, jen průběžný výsledek.“

Utkání Sparty s Teplicemi začíná v sobotu od 20:15, sledovat jej budeme na iSport.cz ONLINE.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud