Hynek Preisler
26. března 2014 • 04:36

Pelta chce Plašila! Jablonec by reprezentanta rád přivedl už v červnu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na obzoru se rýsuje velký návrat do české ligy! Jablonecký boss Miroslav Pelta by ve svém týmu v létě milerád přivítal velezkušeného mazáka Jaroslava Plašila. „Uvažujeme o něm,“ potvrzuje severočeský klub. Dvaatřicetiletý hráč hostuje z Bordeaux v italské Catanii, v červnu by však měl být k mání za pakatel.



Plašil na Střelnici! Nebyl by to však klasický velký comeback do ligy, neboť bývalý reprezentant v české nejvyšší soutěži odehrál ve své kariéře všehovšudy jen čtyři utkání za Hradec Králové, než v sedmnácti letech zamířil do Monaka.

Přesto, pokud by jablonecký šéf Miroslav Pelta dotáhl do konce svůj plán a domluvil se s Jaroslavem Plašilem na působení na Střelnici, byl by to jeden z hlavních trháků letního přestupového okna. Vždyť 32letý záložník nasbíral za národní tým 89 startů, přičemž jen sedm mužů v historii reprezentovalo Česko častěji.

„Po odchodu Karla Pitáka s Ondřejem Vaňkem přemýšlíme o posílení mužstva a Plašil je jménem, o kterém vzhledem k letnímu přestupovému období uvažujeme,“ potvrdil zájem o ostříleného fotbalistu mluvčí severočeského klubu Tomáš Bárta.

O kom Pelta také uvažuje?
Jaroslav Šilhavý (kouč Liberce)
Pavel Krmaš (obránce Freiburgu)
Jan Polák (záložník Wolfsburgu)

Jaroslav Plašil je hráčem francouzského Bordeaux, ale od září loňského roku do konce této sezony hostuje v momentálně posledním celku italské Serie A Catanii.

O víkendu proti Juventusu (0:1) odehrál 81 minut, ale předchozí dva zápasy proseděl jen na lavičce. A v létě mu ve Francii skončí smlouva.

„V reprezentaci sice odehrál spoustu skvělých zápasů, ale v posledním období za národní tým jsem měl pocit, že jeho forma trochu slábne. Navíc přestoupil z Francie do Catanie, což jsou signály, že vrchol je už za ním. Stále tvrdím, že naše liga je velice kvalitní. Sám jsem zvědavý, jak by si s tím poradil. Ale vezměte si na druhou stranu příklad Davida Jarolíma,“ vzpomenul fotbalový expert Vlastimil Palička podobný příchod Jarolíma z Hamburku do Mladé Boleslavi, kterou momentálně 34letý středopolař táhne za třetím místem.

Navíc severočeskému týmu by se po odchodu kreativních středopolařů Karla Pitáka a Ondřeje Vaňka hráč podobného kalibru náramně šiknul.

„Plašil je hráčem, který prošel Evropou, má za sebou kariéru ve Francii a dlouho hrál i za národní tým. Pokud by taková fotbalová persona přišla do Jablonce, herně by nám pomoci mohl, a navíc by se od něj mohli mladí kluci dennodenně učit, což je vždy k nezaplacení,“ myslí si dlouholetý gólman Severočechů Michal Špit.

Ambiciózní Jablonec je v lize aktuálně až na osmém místě a na postup do evropských pohárů z nejvyšší soutěže už může letos zapomenout. I proto nespokojený majitel Miroslav Pelta plánuje v létě velkou proměnu kádru. Kromě Jaroslava Plašila podle informací Sportu uvažuje například i o Janu Polákovi z Wolfsburgu, Pavlu Krmašovi z Freiburgu či angažování současného kouče Liberce Jaroslava Šilhavého.

Jaroslav Plašil patřil pod Michalem Bílke k oporám české reprezentace. Nyní ho kariéra možná zavede do Jablonce...
Jaroslav Plašil patřil pod Michalem Bílke k oporám české reprezentace. Nyní ho kariéra možná zavede do Jablonce...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud