29. března 2014 • 18:45

Štístko je zpět! Šmicer bude ve Slavii asistentem kouče Pastoora

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia tasí eso. Do klubu se totiž vrací Vladimír Šmicer, jedna z největších postav Slavie v celé historii. Zhruba 4 a půl roku poté, co odehrál svůj poslední mistrovský zápas v červenobílém dresu, se objeví v Edenu jako asistent nizozemského trenéra Alexe Pastoora. „Nabídka přišla v pátek a dnes jsme se domluvili,“ prozradil Šmicer.



„Už dříve jsem byl v kontaktu s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem, bavili jsme se o fotbale a o Slavii. Když mě včera kontaktoval Karol Kisel s nabídkou, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu,“ uvedl Vladimír Šmicer, který byl u všech tří mistrovských titulů v novodobé slávistické historii, v tiskové zprávě Slavie pro média.

Jarolímovo střídání uspíšilo Šmicrovo rozhodnutí ukončit kariéru... Teď mu to bude moci vrátit jako asistent trenéra Slavie... S Jarolímovou Boleslaví bude hrát v pondělí...Foto Archiv Sport

Proč se rozhodl na nabídku kývnout není složité pochopit. „Slavia mě vychovala pro velký fotbal a teď přišel čas, abych jí to vrátil. Situace není jednoduchá, čeká nás ještě devět ligových zápasů plus pohár, ale já jsem měl vždycky vítěznou mentalitu a snad se mi podaří jí na hráče přenést,“ pokračoval dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy.

„Samozřejmě, že hru týmu podrobně sleduji. Bylo tu v poslední době hodně změn, měnili se hráči i trenéři. A když je hodně změn, těžko se něco buduje. Musíme se stabilizovat a odrazit. Mrzí mě, když vidím, jak se ofenzíva hrozně nadře na každý gól. V tomhle bych chtěl s hráči mluvit, pomoct a poradit,“ uzavírá Vladimír Šmicer.

„Vláďa Šmicer má mnoho zkušeností, působil ve velkých evropských klubech, k tomu zná českou mentalitu. Věříme, že své zkušenosti dokáže předat našim hráčům. Navíc je to velký slávista a přesně zapadá do koncepce rozvoje klubu v dalším období. Věřím, že přinese i pověstné štěstí, které ho provázelo po celou úspěšnou kariéru. Jsme rádi, že je Šmíca zpátky,“ prohlásil sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Vladimír Šmicer působil jako hráč ve Slavii v sedmi prvoligových sezonách. Kromě toho hrál za Racing Lens, FC Liverpool a Girondins Bordeaux. Má trofeje pro vítěze Ligy mistrů a Poháru UEFA a je dvojnásobným vítězem Superpoháru.

Takhle informoval deník Sport o Šmicrově konci v listopadu 2009
Takhle informoval deník Sport o Šmicrově konci v listopadu 2009

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud