31. května 2014 • 20:45

Sparta Praha, šampion! Na Letné vypukly mistrovské oslavy

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na Letné započaly velkolepé oslavy 36. mistrovského titulu! Sparta je vyšperkovala vítězstvím 4:1 nad Jihlavou a po utkání převzala od předsedy FAČR Miroslava Pelty pohár pro vítěze české ligy. „Ať žije Sparta! Mistři!“ skandoval celý stadion.



Tisíce fanoušků postávalo pod hlavní tribunou a sledovaly, jak fotbalisté Sparty přebírají ligovou trofej. „Nejlepší! Spartička je nejlepší!“ znělo v tu chvíli letenským stadionem. Hráči slavili a skandovali společně s příznivci. „Kdo neskáče, není sparťan!“

Nejsladší tečka! Podívejte se, jak Sparta přebírala pohár pro mistry
Video se připravuje ...

Protože Sparta měla titul v kapse už několik kol před koncem nejvyšší soutěže, celé utkání s Jihlavou směřovalo jen a jen k mistrovským oslavám. Ty byly cítit po celý zápas. Nejprve se fanoušci pochlubili velkým choreem „MISTŘI“, pak si několikrát stadion zaskandoval: „SPARTA PRAHA, MISTR LIGY!

Když trojice Vácha, Krejčí, Lafata vstřelila tři góly během pouhých šesti minut a letenský tým směřoval za vítězstvím, oslavy byly se vším všudy. Vždyť sparťané zvítězili ve všech patnácti domácích duelech! To je více než solidní bilance.

Ovšem slavilo se už před samotným výkopem, to když Josef Hušbauer s Costou přinesli na trávník trofej z Poháru České pošty. Následovala bouřlivá reakce letenského stadionu: „Sparta Praha šampion!“

A stejně hlasitě se fanoušci rozloučili i s brankářem Tomášem Vaclíkem, jenž proti Jihlavě odchytal poslední zápas v letenském dresu. Od příští sezony už bude nastupovat za švýcarskou Basilej.

Vaclik
Video se připravuje ...

Jedinou kaňku při oslavách byla předčasná radost stovek fanoušků, kteří samou netrpělivostí vběhli na hrací plochu už v 87. minutě. Utkání muselo být tedy na nějakou chvíli přerušeno, než příznivci vyklidili hřiště a vrátili se alespoň za reklamní panely.

Lafata o fanoušcích na hřišti: Mohli to ty tři minuty vydržet
Video se připravuje ...

Po závěrečném hvizdu se fanoušci na trávník vrátili a mnoho zde pobývalo ještě dlouhé desítky minut po předání trofeje. Navíc pár příznivců si jako suvenýr odneslo domů i kus zeleného pažitu.

Fotbalisté Sparty se však mezitím přesunuli na balkónek před hlavním vchodem na stadion, kde oslavy pokračovaly a hráči si znovu s příznivci zaskandovali: „MISTŘI! MISTŘI!“ Hlavní slovo měl v tu chvíli kovaný sparťan a masér prvního týmu Tomáš Stránský.

David Lafata a Marek Matějovský se chystají zvednout nad sparťanské hlavy pohár pro mistra ligy
David Lafata a Marek Matějovský se chystají zvednout nad sparťanské hlavy pohár pro mistra ligy

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud