Petr Adam
31. května 2014 • 21:34

Napětí v Ďolíčku! Čekání, pak euforie a teklo zelené pivo

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sudí odpískal konec zápasu, ale na stadionu Bohemians 1905 dál vládl napjatý klid. Ještě na chvíli. Remíza domácích 0:0 by pro ně neměla v boji o záchranu cenu, pokud by v souběžně hraném utkání předposlední Olomouc zvítězila v Liberci. Nestalo se… O dvě minuty později už zaplněný stadion ve Vršovicích vybuchnul jásotem – první ligu Klokani zachránili.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 5. • 18:00
Bohemians Praha 1905
Bohemians Praha 1905
0:0
ONLINE
31. května
18:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Sestavy

Domácí: Berkovec – Pauschek, Brabec, Krch, Kalina – Moravec (90+2. Kuklys), Cseh, Rada, Jindřišek (C), Nerad (73. Jeremenko) – Lietava (46. N´Dekre).

Hosté: Kozáčik – Hubník (66. Končal), Procházka, Limberský (C), Kovařík – Petržela (61. Wágner), Hrošovský, Kolář, Hořava, Ďuriš – Tecl (86. Štípek).

Náhradníci

Domácí: Gábriš, Růžička, Kolář, Jeremenko, Kuklys, Budínský, N´Dekre

Hosté: Bolek, Chocholoušek, Končal, Štípek, Wágner

Karty

Hosté: Hubník

Rozhodčí

Hrubeš – Jiřík, Hájek

Stadion

Ďolíček, Praha - Vršovice

Návštěva

5000 diváků

Ruce letěly nahoru a dav začal skandovat: „Libe a Libe a Liberec.“ Tedy jako poděkování soupeři největšího rivala Bohemians v boji o záchranu, který s Olomoucí neprohrál. Byly to pořádné nervy, protože domácím už na konci docházely síly. „Nikomu bych to nepřál. Druhý poločas byl hodně dlouhý,“ oddechl si trenér zelenobílých Luděk Klusáček.

Hráči se sešli ve středovém kruhu, kde čekali, jaká zpráva přijde z Liberce. „Čekali jsme na reakci fanoušků. Když jsme slyšeli a viděli fanoušky jásat, pochopili jsme, že jsme zachránění a můžeme také slavit,“ popsal kapitán Josef Jindříšek.

Právě on se zkušeným obráncem Erichem Brabcem patřili mezi jediné hráče, kteří dostávali na hřiště informace o vývoji dalších utkání posledního kola. Mladší členy týmu drželi trenéři raději v nevědomosti, aby změny skóre neovlivňovali jejich výkon.

Na žádném jiném stadionu se asi v sobotu večer neslavilo víc. Fanoušci mohli po konci utkání ochutnat zelené pivo. „Ještě si to neuvědomujeme, že jsme zachránění. Ale na podzim budeme určitě rádi, že začneme první ligu a ne druhou,“ jásal Jindříšek.

Bude v ní pokračovat i trenér Klusáček, který na jaře převzal tým po odvolaném Jozefu Weberovi? „Převzal jsem ale dobře trénované mužstvo, opravili jsme jen nějaké drobnosti. Všechna energie ale šla na to, abychom se zachránili. Další otázky budeme řešit až po ní,“ uvedl kouč Bohemians.

Fanoušci Bohemians slaví, jejich miláčci dokončili sezonu s náskokem jednoho bodu na sestupové pásmo
Fanoušci Bohemians slaví, jejich miláčci dokončili sezonu s náskokem jednoho bodu na sestupové pásmo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud