2. července 2013 • 16:57

Kam s Vidličkou? Zájem o obránce Sparty má Olomouc, ptal se i Liberec

Autor: hp, riš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Letné Vlastimil Vidlička pomalu odchází, jenže kde bude pravý obránce hrát v příští sezoně? Zájem má stále Olomouc. Námluvy proběhly i s Libercem. Severočeši totiž ztratí na stejném postu zkušeného Ondřeje Kušníra. Přesto je mnohem pravděpodobnější varianta, že sparťan zakotví na Hané.



Dnes slaví 32. narozeniny, ale dárek v podobě jistoty dalšího angažmá zatím nedostal. Vlastimil Vidlička sice se Spartou na soustředění do Rakouska neodjel především kvůli svalovému zranění, ale přesto se usilovně řeší jeho nejbližší fotbalová budoucnost. Nejvážnějším zájemcem o jeho služby zůstává Olomouc.

„Momentálně je to na mrtvém bodě a vypadá to, že zůstane ve Spartě. Olomouc ho sice hodně chtěla, ale podmínky tomu neodpovídaly. Ale je možné, že se to každým dnem či hodinou otočí,“ připouští hráčův manažer Jiří Müller.

Sigma Olomouc včera nechtěla situaci ohledně angažmá sparťanského hráče vůbec komentovat, což v překladu znamená, že se „něco děje“. První jednání ztroskotala na rozdílných finančních představách obou stran.

Ve hře je i méně reálná varianta Vidličkova návratu pod Ještěd, kde zlínský odchovanec již v sezoně 2000/2001 působil. Avšak natrvalo se do prvního týmu neprosadil. „I tuto variantu jsme s manažerem hráče probírali, ale v této chvíli je pro nás absolutní prioritou udržet Kušníra,“ vysvětluje sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Zadák s reprezentačními zkušenostmi Ondřej Kušnír v letní pauze téměř na sto procent zamíří do zahraničí. „Mělo by to dopadnout,“ tvrdí Kušnír. Přesto je pravděpodobné, že svou oporu u Nisy nahradí kouč Jaroslav Šilhavý spíše talentovaným Vladimírem Coufalem, než zkušeným zadákem Sparty.

„Je pravda, že jsem s panem Nezmarem mluvil s tím, že by se to řešilo až v momentě, kdy by odešel Kušnír. Momentálně však z Liberce žádný zájem není. Vlasta zatím zůstává ve Spartě. Na soustředění neodjel z toho důvodu, že má natáhnutý sval a nemohl by vůbec trénovat. Po něm by se však měl zapojit do přípravy,“ uzavírá Müller.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud