3. července 2013 • 04:14

Se Spartou trénuje rapper, kterého na Letné málem přizabil dělbuch

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Bylo mu dvanáct, když jeho jméno a fotky poprvé plnily stránky novin. To proto, že mu jako podavači míčů na Letné při zápase Sparty s Brnem v březnu roku 2009 vybouchla u hlavy petarda. Dnes brankář Jindřich Staněk bojuje na herním kempu v Rakousku o místo v A-týmu českého vicemistra. V sedmnácti letech.



Brankářská hierarchie ve Spartě má známou podobu. Jednička – Tomáš Vaclík. Dvojka – Marek Čech. Jenže co číslo tři? To je zatím velká neznámá.

Obr Tomáš Holý, který dosud místo trojky zastával, míří na hostování do druholigové Vlašimi. A Jakub Kotěra, který letní přípravu s týmem Vítězslava Lavičky začal, vypadl těsně před odjezdem na soustředění do Rakouska na pět týdnů kvůli zlomenému prstu.

Příležitost tak dostala opora dorosteneckého týmu – sedmnáctiletý Jindřich Staněk.

„Nevím, kdy se to nějakému gólmanovi jeho věku ve Spartě podařilo,“ zdůrazňuje trenér brankářů Pavel Srníček. Staněk platí za jednoho z největších brankářských talentů ve své kategorii, byl už na stáži v nizozemském Twente Enschede a na přestup ho lákaly další zahraniční kluby. Nakonec však podepsal profesionální smlouvu se Spartou.

Kromě té fotbalové má ještě jednu kariéru – hudební. Na rapperské scéně vystupuje pod uměleckým jménem Ejaytime a jeho tvorbu naleznete na Youtube. »

„Teď už se však rapu nevěnuju. Nemám na to čas ani mě to tolik netáhne. Hlavní prioritou je pro mě fotbal,“ dodává.

Minulostí je kromě rapu i ošklivý zážitek z března 2009, kdy vedle něj při ligovém utkání Sparta–Brno práskl dělbuch a on musel záchrankou do motolské nemocnice. Vyšetření naštěstí žádné zranění neprokázalo, takže byl ještě týž den propuštěn domů a za další dva dny už zase trénoval.

„Tehdy jsem byl hodně vyděšený,“ vzpomíná. „A při každé větší ráně na fotbale se mi to zase vybaví. Ale jinak jsem na to už zapomněl.“

Teď pracuje usilovně na tom, aby se o něm co nejdřív psalo znovu. Tentokrát už jako o opoře Sparty. „Pravděpodobnost, že s námi zůstane jako trojka, je celkem velká,“ povzbuzuje ho Srníček.

Zpravodajství ze sparťanského soustředění čtěte ve středečním vydání deníku Sport!

Při každé větší ráně na fotbale se mi to zase vybaví, říká Staněk o incidentu, kdy ho na Letné málem trefil hozený dělbuch
Při každé větší ráně na fotbale se mi to zase vybaví, říká Staněk o incidentu, kdy ho na Letné málem trefil hozený dělbuch

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud