18. června 2014 • 13:52

"Nová" Plzeň zahájila přípravu. Uhrin věří posilám a vítal Rajtorala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posezonní volno uteklo velmi rychle. Fotbalisté Plzně se sešli ve Štruncových sadech a zahájili přípravu na nový ročník. Obměněný kádr si pod vedením Dušana Uhrina opět klade ty nejvyšší cíle. Pokusit se vyhrát domácí ligu i pohár a úspěšně reprezentovat český fotbal v Evropě.



Trenéru Dušanu Uhrinovi mladšímu se dnes na prvním tréninku hlásily i posily Ondřej Vaňek, Jan Chramosta, Martin Chrien, Lukáš Stratil nebo navrátilec z hostování v Hannoveru František Rajtoral . Naopak chyběla osmička reprezentantů. Během měsíce se Viktoriáni pokusí co nejlépe připravit na předkola Evropské ligy a také na to, aby v nové sezoně vylepšili druhé místo v lize z uplynulého ročníku.

Plzeň vítá čtyři nové posily, vrací se Rajtoral
Video se připravuje ...

"Jsme Viktoria Plzeň, proto naše cíle nemohou být jiné než ty největší. V následující sezoně chceme hrát opět o pohárovou Evropu. Skutečnost, že do předkol Ligy mistrů postoupí dva týmy, je velmi zajímavá a určitě to napomůže atraktivitě," řekl Uhrin na startu přípravy pro klubový web. "Pro nás je ale priorita zisk ligového titulu a vítězství v Poháru České pošty," dodal.

Zatímco při zimním příchodu k týmu Uhrin do kádru Plzně příliš nezasahoval, v létě prochází kabina výraznějšími změnami. Do Mladé Boleslavi odešli na hostování útočníci Michal Ďuriš a Tomáš Wágner výměnou za Chramostu. Pryč jsou také David Štípek (hostování v Hradci Králové), bosenský mladík Mladen Veselinovič (hostování v Sokolově), Marek Hanousek (přestup do Dukly) či zkušení hráči Jan Rezek a Roman Hubník, kterým skončily smlouvy.

Vedle Chramosty jsou pak novými tvářemi v týmu český reprezentant Vaněk, kterého Plzeň získala z tureckého Kayserisporu, slovenský mladík Chrien z Banské Bystrice či reprezentant do 21 let Stratil, který přišel z Příbrami, když s Plzní trénoval už v zimě. Za posilu lze považovat i českého reprezentanta Rajtorala, který se do týmu vrací po půlroce stráveném v bundeslize.

Trenér Dušan Uhrin a sportovní ředitel František Mysliveček před tréninkem Plzně
Trenér Dušan Uhrin a sportovní ředitel František Mysliveček před tréninkem Plzně

Uhrin hodně stál o Chramostu

"Doplnění kádru se povedlo. Přivedli jsme ty hráče, které jsme si vytipovali. Honzu Chramostu znám již ze vzájemného působení v Mladé Boleslavi a velmi jsem o něj usiloval. Je to rychlostní typ a já věřím, že se prosadí," řekl Uhrin. "Také u Ondřeje Vaňka očekávám, že se prosadí a stane se nedílnou součástí týmu. Předpoklady k tomu má velmi dobré," dodal.

Rozesmátí Ondřej Vaněk a Jan Chramosta (vpravo) míří na úvodní plzeňský trénink v letní přípravěFoto Kateřina Korunková

Dobře se mu jeví i dva noví mladíci Chrien se Stratilem. "Martin Chrien je velmi talentovaný a mladý hráč. Na dnešním tréninku se mi jevil velmi dobře a splňoval předpoklady, které do něj vkládáme. To samé platí i o Lukášovi Stratilovi," chválil Uhrin.

Za velký přínos považuje také Rajtoralův návrat. "Samozřejmě jsem velmi rád, že se vrátil. Jeho absenci jsme na jaře cítili. S jeho příchodem opět vzrůstá konkurence na pravé straně naší sestavy, která bude velmi přínosná pro všechny," řekl Uhrin.

"Cílem těchto přestupů bylo zvýšit konkurenci a zkvalitnit kádr. A já věřím, že se nám to povedlo. Nikdo z hráčů nebude mít nic jistého a je pouze na každém z nich, zda šanci využije," dodal.

První šanci se ukázat dostanou hráči už v sobotu proti Domažlicím. To ještě budou chybět reprezentanti Matúš Kozáčik, David Limberský , Václav Procházka, Lukáš Hejda, Tomáš Hořava, Stanislav Tecl, Milan Petržela a Daniel Kolář, kteří se do přípravy zapojí až v pondělí.

V přípravě se pak Plzeň utká ještě se Sokolovem a Mostem. Následně se z domácích podmínek v areálu v Luční přesune na soustředění do Rakouska, kde Viktorii čekají zápasy s Karabachem z Ázerbájdžánu, Lokomotivem Moskva a Ingolstadtem. Příprava pak vyvrcholí 19. července Superpohárem se Spartou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud