17. prosince 2015 • 09:32

Za korupci vězení? Bývalému brankáři Liberce hrozí šest let

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér brankářů fotbalové juniorky Liberce Zbyněk Hauzr čelí obžalobě z podplácení kvůli ovlivňování zápasů a hrozí mu až šest let vězení. Sázkařskou kauzou z roku 2013, v níž bylo obžalováno celkem 22 osob, se začal zabývat Okresní soud ve Strakonicích, termín hlavního líčení zatím nebyl stanoven. Informovaly o tom Hospodářské noviny.



V pátek soud uplatnil vůči 14 obžalovaným trestní příkazy, ve kterých udělil za méně závažné trestné činy podmíněné tresty, proti nimž mohou odsouzení podat odpor a dosáhnout tak jejich zrušení. Jejich případy by pak byly zahrnuty do hlavního líčení, v němž se budou řešit těžší zločiny.

Dvaačtyřicetiletý bývalý gólman Slovanu Hauzr byl obžalován v rámci sázkařské aféry, která v českém a slovenském fotbale vypukla na podzim 2013. Obžalováno bylo dalších 21 osob, mezi nimiž je například teplický obránce David Jablonský, Martin Sus, jenž nyní hraje za Příbram, a Jan Halama, který v minulosti hrál na České Budějovice či Bohemians Praha.

Obžaloba Hauzra viní z účasti na manipulaci výsledků ve třech zápasech. Jedná se o pohárový duel Teplice - Liberec z dubna 2013, srpnový ligový zápas Liberce s Mladou Boleslaví a utkání s Jabloncem ze září. Ve všech případech měl Hauzr na objednávku sázkařské mafie, mezi jejíž spolupracovníky patřili slovenští fotbalisté Ivan Horúr, Marián Dirnbach či Róber Rak, ovlivnit počet gólů, které v duelech padnou.

Vinu už dříve přiznal někdejší Hauzrův spoluhráč a slovenský reprezentant Hodúr a na Slovensku dostal tříletou podmínku. FIFA mu navíc udělila zákaz působení ve fotbale na 25 let.

Obžaloba Hauzra viní z účasti na manipulaci výsledků ve třech zápasech Obžaloba Hauzra viní z účasti na manipulaci výsledků ve třech zápasechFoto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud