19. června 2014 • 11:06

Koleno bolí, ale Ronaldo ignoruje lékaře: Jeho kariéra je v nebezpečí!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo ohrožuje svou fotbalovou budoucnost. Po zdrcující prohře 0:4 s Německem ignoruje rady lékařů, aby nenamáhal poraněné koleno, a chce nastoupit v dalším zápase s USA (pondělí, 0:00 SELČ). „Jestli budeš hrát, vystavuješ svou kariéru do nebezpečí,“ varoval ho lékař José Carlos Noronha. Slova portugalského chirurga otiskl deník El Confidencial.



Co přesně Ronaldovi je? Důkladné vyšetření s magnetickou rezonancí prokázalo patelární zánět šlach v levém kolenu. Jde o závažné poranění, neboť větší zátěž, tedy další zápas, by mohla způsobit trhlinu. Ta by pro CR7 byla zničující s ohledem na jeho další kariéru.

Lékař Noronha tvrdí, že osobně Ronaldovi doporučil, aby se vzdal světového šampionátu. Zdůraznil, že jeho koleno musí být dva měsíce v absolutním klidu. Jedině tak se stoprocentně zahojí. „Udělejte to, nechte koleno odpočinout, jinak je vaše fotbalová budoucnost v nebezpečí,“ řekl Noronha hvězdnému fotbalistovi.

Cristiano Ronaldo odkulhal z tréninku s obvázaným kolenem.Foto EPA

Jenže Ronaldo neposlechl a chirurgovu radu se prý rozhodl ignorovat. „Já jsem ten, kdo řekne, jestli budu hrát, nebo ne,“ cituje portugalského reprezentanta list El Confidencial.

Obavy lékaře potvrdil i včerejší trénink, z kterého Ronaldo předčasně odkulhal s obvázaným kolenem. Přitom už minulý víkend pociťoval maximální bolest, odpočinek však odmítl. Stále trval na tom, aby do utkání s Německem nastoupil. Nakonec odehrál celých devadesát minut, ale stoprocentní výkon podat nemohl. Hlava chtěla, tělo nikoliv.

Ronaldovi pomáhali ulevit od bolesti týmoví fyzioterapeuti. Pak mu koleno zaledovali.Foto Reuters

Ze špatných zpráv kolem Ronaldova stavu začínají být logicky hodně nervózní i v Realu Madrid, který nechce o svou největší hvězdu přijít kvůli zranění. Snadno můžeme odhadnout, že by vedení klubu bylo nejradši, kdyby do nejbližšího utkání se Spojenými státy vůbec nenastoupil.

Ovšem Ronaldo už po zápase s Německem na videozáznamu slíbil fanouškům lepší výkon i výsledek. „Doufám, že nás budete podporovat jako doposud. Sice jsme první zápas nevyhráli, je to zklamání, ale už příště se všechno zlepší. Budeme si víc věřit a dosáhneme skvělého výsledku,“ řekl.

To nevypadá na to, že by Ronaldo chtěl sledovat utkání z tribuny. Bude riskovat svou kariéru?

Cristiana Ronalda bolí koleno, ale odpočívat nechce. Na MS chce hrát dál.
Cristiana Ronalda bolí koleno, ale odpočívat nechce. Na MS chce hrát dál.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud