21. června 2014 • 22:57

Fotbalová paráda! Ghana trápila Němce a vybojovala bod za remízu 2:2

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa remizovali s Ghanou 2:2 a na mistrovství světa v Brazílii poprvé ztratili body. Skóre otevřel po pauze Mario Götze, africký tým ale vývoj otočil góly Andreho Ayewa a Asamoaha Gyana. Svou patnáctou brankou na MS, kterou dostihl střeleckého rekordmana šampionátů Ronalda, vyrovnal na 2:2 Miroslav Klose. Němci vedou tabulku skupiny G o bod před USA, které čeká v neděli duel s Portugalskem.



Německý trenér Joachim Löw věřil stejné jedenáctce, která v úvodním utkání potupila 4:0 Portugalsko, zato jeho protějšek Kwesi Appiah postavil do branky Daudu a nahradit musel zraněného beka Opareho.

Stejně jako na předchozím šampionátu proti sobě nastoupili nevlastní bratři obránce Německa Jerome Boateng a záložník Ghany Kevin-Prince Boateng. Právě starší ze sourozenecké dvojice Kevin-Prince připravil první vážnější šanci pro Atsua, který ve 13. minutě prověřil z dálky Neuera.

Podobně to zkusil dvacet minut nato Muntari, ale i jeho střelu brankář Bayernu Mnichov vyboxoval. Více ze hry měli Němci, jenže jejich snaha o pohledné kombinace končila zkaženými přihrávkami a obětavými zákroky ghanské obrany, takže nejvíc zahrozil nepřesně z dálky Kroos.

800. gól v historii MS

Jubilejní 800. utkání v historii MS ve vysilujícím horku a jednašedesátiprocentní vlhkosti vzduchu ve Fortaleze se i po změně stran chvíli neslo v podobném duchu, ospalou atmosféru ale zcela změnila ve vzrušující podívanou první přesná akce Němců. Müller šest minut po přestávce nacentroval na Götzeho, který sice hlavičkou mířil do vlastního kolena, ale od něj se míč odrazil do sítě.

Vzápětí na druhé straně nacentroval Afful, záložník Andre Ayew srovnal na 1:1 a svým druhým gólem ve druhém zápase jako první hráč na turnaji prostřelil Neuera. Po Lahmově ztrátě se navíc v 63. minutě dostal k míči Muntari, s jehož přihrávkou si trefou na zadní tyč poradil Gyan.

Povzbuzení Ghaňané začali před Neuera posílat jeden centr za druhým a trenér Löw zareagoval nasazením Schweinsteigera a Kloseho. Ten se kouči vzápětí odvděčil, když se prosadil na zadní tyči zblízka po rohu, který prodloužil Höwedes.

Historicky nejlepší střelec Německa dal 70. gól v národním týmu a na MS se prosadil popatnácté. Klose se rovněž se stal jedním ze tří hráčů, kteří dali gól na čtyřech světových šampionátech. Dosud se to podařilo jen Brazilci Pelému a jinému Němci Uwemu Seelerovi.

Branky: 51. Götze, 71. Klose - 54. A. Ayew, 63. Gyan. Rozhodčí: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všichni Braz.). ŽK: Muntari (Ghana). Diváci: 60.000.

Německo: Neuer - J. Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes - Khedira (69. Schweinsteiger), Lahm - Kroos, Özil, Götze (69. Klose) - Müller. Trenér: Löw.

Ghana: Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Rabiu (78. Agyemang-Badu), Muntari - Atsu (73. Wakaso), K.-P. Boateng (52. J. Ayew), A. Ayew - Gyan. Trenér: Appiah.

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 6. • 21:00
Německo
Německo
2:2
ONLINE
21. června
21:00
Ghana
Ghana
Góly

Domácí: 51. Götze, 71. Klose

Hosté: 54. A. Ayew, 63. Gyan

Sestavy

Domácí: Neuer – J. Boateng (46. Mustafi), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Özil, Khedira (69. Schweinsteiger), Lahm (C), Kroos, Götze (69. Klose) – T. Müller.

Hosté: Dauda – Afful, Boye, Mensah, Asamoah – Atsu (73. Wakaso), Rabiu (77. Badu), K-P. Boateng (53. J. Ayew), Muntari, A. Ayew – Gyan (C).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Mustafi, Schweinsteiger, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Kramer, Podolski, Klose

Hosté: Adams, Kwarasey, Inkoom, Opare, Sumaila, Essien, Afriyie, Badu, Adomah, Wakaso, Ayew, Waris

Karty

Hosté: Muntari

Rozhodčí

Ricci – De Carvalho, Van Gasse

Stadion

Estadio Castelao, Fortaleza

Sledujte zápas Německa s Ghanou ONLINE ZDE>>>

Z V R P Skóre B
1. Německo 3 2 1 0 7:2 7
2. USA 4 1 2 1 6:6 5
3. Portugalsko 4 1 2 1 6:9 5
4. Ghana 3 0 1 2 4:6 1

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Fotbalisté Ghany oslavují gól proti Německu
Fotbalisté Ghany oslavují gól proti Německu

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud