22. června 2014 • 00:52

Zářez! Sudí obrali Džeka o gól. Neuznali mu zcela regulérní branku

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bosně šlo o hodně. Pokud chtěli mít její fotbalisté na svém premiérovém šampionátu ještě naději na postup, museli dotáhnout zápas s Nigérií aspoň k remíze. Elitní útočník Edin Džeko ve čtyřiadvacáté minutě proměnil svou šanci, rozhodčí mu však kvůli údajnému ofsajdu gól neuznali. Platit ale měl. I díky této nešťastné situaci se nakonec Bosna s turnajem loučí, Nigérie vyhrála 1:0.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 6. • 00:00
Nigérie
Nigérie
1:0
ONLINE
22. června
00:00
Bosna a Hercegovina
Bosna a Hercegovina
Góly

Domácí: 29. Odemwingie

Hosté:

Sestavy

Domácí: Enyeama – Ambrose, Yobo (C), Oshaniwa, Omeruo – Onazi, Mikel – Musa (65. Sh. Ameobi), Odemwingie, Babatunde (75. Uzoenyi) – Emenike.

Hosté: Begović – Mujdža, Šunjić, Spahić (C), Medunjanin (64. Sušić) – Pjanić, Bešić – Hajrović (57. Ibišević), Misimović, Lulić (58. Salihović) – Džeko.

Náhradníci

Domácí: Ejide, Agbim, Egwuekwe, Odunlami, Oboabona, Uzoenyi, Gabriel, Azeez, Moses, Nwofor, Uchebo, Ameobi

Hosté: Avdukić, Fejzić, Vršajević, Bičakčić, Kolašinac, Vranješ, Sušić, Ibričić, Višća, Hadžić, Salihović, Ibišević

Karty

Domácí: Mikel

Hosté: Medunjanin

Rozhodčí

Peter O'Leary – Ian-Hendrik Hintz, Mark Rule (všichni NZL)

Stadion

Arena Pantanal, Cuiabá

Návštěva

40 499 diváků

Bosna si na zářez rozhodčího může právoplatně stěžovat. Ve čtyřiadvacáté minutě se do bezvadné akce probojoval exteplický snajpr Edin Džeko. Přijal přesnou přihrávku od svého spoluhráče a zpoza posledního obránce vyrazil sám směrem na bránu. Brankáře Enyeamu prostřelil bez jakýchkoliv potíží. Pak ale zaúřadoval sudí.

"Kdyby ten gól uznali, mohlo to změnit celý zápas. Místo toho teď hráči sedí v kabině zklamaní, v depresích a zcela v tichosti," prohlásil trenér Safet Sušič po utkání.

Smůla Bosny však ještě pokračovala. O pět minut později totiž Emenike dokázal ve strkanici zbavit Spahiče míče a nahrát dobře postavenému Odemwingiemu. Jenže i tento zákrok byl trochu sporný. V každém případě mělo být skóre minimálně vyrovnané a Bosna si může právem stěžovat na sudí. I kvůli jejich chybě totiž přišli o možnost postupu a na MS končí.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud