27. června 2014 • 04:50

Co zakázali Suárezovi: Bydlet s Uruguayí i trénovat s Liverpoolem

Autor: ČTK, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kousnutí a následný trest od disciplinární komise FIFA zcela odstřihne Luise Suáreze od fotbalových aktivit. Čtyři měsíce se nesmí účastnit nejen zápasů Uruguaye a Liverpoolu, ale i tréninků s týmem! Trest naopak nemá podle mluvčího FIFA vliv na jeho případný přestup do jiného klubu.



Kanonýr Liverpoolu přijde o zbytek mistrovství světa, kde se Uruguay probojovala do osmifinále. Zároveň musí zaplatit pokutu 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,26 milionu korun). Uruguayská fotbalová asociace se rozhodla proti trestu odvolat. To však nemá odkladný účinek, takže Suárez nemůže hrát.

Trest nespočívá "jen" v zákazu startu v ostrých či přípravných duelech. Suárez se ještě ve čtvrtek večer musel odstěhovat z hotelu, který obývá během mistrovství uruguayská výprava. Během následujících čtyř měsíců se navíc nesmí účastnit žádných fotbalových aktivit, včetně tréninků, autogramiád a podobně. Má zakázaný vstup na stadiony i do tréninkové centra Liverpoolu.

O jaké zápasy Suárez přijde?
16.8. Southampton
23.8. Manchester City
30.8. Tottenham
13.9. Aston Villa
16./17.9. První zápas Ligy mistrů
20.9. West Ham
22.9. Utkání Ligového poháru
27.9. Everton
30.9. Druhý zápas Ligy mistrů
4.10. West Brom
18.10. QPR
21./22.10. Třetí zápas Ligy mistrů
25.10. Hull City

Paradoxem je, že do zákazů není zahrnut Suárezův případný transfer. Jak známo, velký zájem o něj projevily španělské kluby Real Madrid a Barcelona. "Je to tak, trest nemá žádný vliv na přestupy," potvrdil mluvčí FIFA.

V dresu Uruguaye přijde Suárez o zbytek MS a také o jihoamerické mistrovství Copa América, kde Uruguay bude příští rok obhajovat vítězství. V dresu Liverpoolu vyběhne na hřiště až na konci října. Přijde tak o devět ligových zápasů a tři utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Na Suárezův trest reagují i jeho osobní sponzoři. Výrobce sportovního vybavení Adidas pozastavil všechny reklamy, ve kterých uruguayský útočník figuruje.

"Jeho chování mu neodpustíme. Proto již během mistrovství světa neplánujeme marketingové aktivity se Suárezem," řekl mluvčí firmy Oliver Brüggen. "Plně podporujeme rozhodnutí FIFA a po šampionátu budeme naši spolupráci řešit," dodal.

Luis Suárez musel kvůli trestu od FIFA opustit tréninkový tábor uruguayské reprezentace.
Luis Suárez musel kvůli trestu od FIFA opustit tréninkový tábor uruguayské reprezentace.

Vízek o Suárezovi: Má jedinou šanci. Hrát s náhubkem
Video se připravuje ...

Expert Luhový: Suárez je blázen! Vždyť si mohl vylámat zuby
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud