10. července 2014 • 04:20

Neymarův agent urážel Scolariho: Je to arogantní šílenec a pitomec

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho hvězdný klient zůstal brazilské semifinálové popravy s Německem (1:7) ušetřen, a tak si Neymarův agent Wagner Ribeiro pustil pusu na špacír. Na svém twitterovém účtu nazval kouče Luize Felipe Scolariho starým arogantním šílencem a v nadsázce mu poskytl šest tipů, jak si udržet pozici u národního týmu.



"Zvládnete to i beze mne," burcoval zraněný Neymar před semifinále své spolubojovníky. "Vyhrajeme pro tebe," vracelo se sborově z brazilského tábora. Nic z toho se v pochmurném středečním večeru na stadionu v Belo Horizonte nestalo.

Po rekordním výprasku 1:7 od Německa se na Scolariho hlavu snesla obrovská vlna kritiky. Za hlavního viníka potupného fiaska byl nejčastěji označován právě pětašedesátiletý kouč, těsně stíhán stoperem a nejdražším obráncem světa Davidem Luizem. Neymarův agent si z obou vzal za oběť prvně jmenovaného, možná ho naštvalo i to, že Scolari na svůj post nehodlá rezignovat. Tedy zatím.

"Teď na to nemyslím, stejně jako jsem o tom nepřemýšlel od začátku turnaje. Nechte nás hrát, dokončit turnaj a pak uvidíme, co přijde. Pořád nás čeká ještě sobotní zápas, který je teď naším snem, když už nemůžeme snít o titulu," uvedl Scolari na středeční tiskové konferenci.

Zde je šest podmínek, které Ribeiro kouči Brazílie doporučil, aby mohl dál vést národní tým. Tweet z portugalštiny přeložil Eurosport.

1. Stát se koučem portugalského reprezentace a nic nevyhrát.

2. Vrátit se do Chelsea a následující den se nechat vyhodit.

3. Zkusit pozvednout národní tým Uzbekistánu.

4. Vrátit se do Brazílie, chopit se silného týmu (Palmeiras) a sestoupit s ním do druhé ligy

5. Opustit klub 56 dní před koncem sezony a zachránit ho od sestupu.

6. Být starým, arogantním, odpudivým, ješitným, směšným pitomcem

Nastupující viceprezident brazilské federace Delfim Peixoto sdílí podobný názor jako Ribeiro. "Všechno bylo špatně. Felipao už nesmí mít s brazilskou reprezentací nic společného. Je břemenem, ostudou," řekl v televizním rozhovoru.

Kouč Brazílie Luiz Felipe Scolari měl po debaklu s Německem jen oči pro pláč
Kouč Brazílie Luiz Felipe Scolari měl po debaklu s Německem jen oči pro pláč

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud