Jonáš Bartoš
29. března 2011 • 22:00

Bílek kritizoval: Rosickému s Plašilem vázla souhra

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splnili povinnost, mají tři body. Ale úplně jásat nemohou. Stát proti české reprezentaci těžší soupeř, měli by to hráči sakra těžké. To dobře ví i Michal Bílek. „Byla tam celá řada nepřesností, problémy jsme měli i vzadu. Dneska to nebylo dobré,“ přiznal reprezentační trenér, ač jeho tým porazil Lichtenštejnsko 2:0.



Zápas pro jeho tým začal tím nejlepším možným způsobem. Milan Baroš vstřelil rychlou branku, ve třetí minutě Češi vedli 1:0. Jenže v dalších fázích utkání výkon Bílkovy družiny značně drhnul.

I přes výhru 2:0 lze najít celou řadu věcí, které do příštích, mnohem těžších utkání, musí hráči zlepšit. Co řekl Michal Bílek o výkonu české reprezentace s Lichtenštejnskem?

O ROZPAČITÉM VÝKONU ČESKÉHO TÝMU

„V první půli jsme v některých situacích nezachytávali brejkové situace soupeře, to se nám nesmí stávat. Směrem dopředu tam taky byla celá řada věcí, které nebyly kvalitní. Zbytečně jsme ztráceli balony, málo se dostávali do zakončení. Z naší strany to dneska nebylo dobré.“

O SNAŽIVÉM LICHTENŠTEJNSKU

„Hráli tak, jak jsem očekával. S obrovským nasazením, poctivě bránili, spoléhali na rychlé protiútoky. Není jednoduché se prosadit proti soupeři, který brání. O tom se proti nám přesvědčili i Španělé, kteří si do 60. minuty tolik možností nevytvořili. Chyběla nám rychlejší práce s balonem, všechno to bylo o nepřesnostech, kterých jsme udělali hodně. Splnili jsme povinnost, dvakrát je porazili. Ale oni doma klidně můžou potrápit Skoty i Litevce.“

Milan Baroš (vlevo) gratuluje Michalu Kadlecovi ke druhému gólu do sítě Lichtenštejnska
Milan Baroš (vlevo) gratuluje Michalu Kadlecovi ke druhému gólu do sítě Lichtenštejnska

O SLABÉM HUBNÍKOVI

„Roman Hubník patří spolu se Sivokem mezi hráče, na kterých chci postavit stoperskou dvojici. Je pravda, že nesehrál dobré utkání. Celou řadu věcí řešil pomalu, z jeho strany to nebylo takové, jaké jsem si představoval. Pořád má mojí důvěru, ale musí podávat lepší výkony, než předvedl dnes.

O SOUHŘE MORÁVKA, ROSICKÉHO A PLAŠILA

„Náš systém je založený hodně na tom, že se do hry hodně dostane Rosa s Jardou Plašilem. Dneska nesehráli špatné utkání, ale i z jejich strany tam byla celá řada nepřesností. V první půli si i s Morávkem vyměňovali balony, dobře kombinovali. Morávek naznačil, že by do budoucna mohl být hodně zajímavý. V první půli měl šanci, nastřelil břevno. Je to gólový hráč, který se dovede prosadit. Počítáme s ním dál.“

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud