5. září 2011 • 10:51

Šmicer vrací kritiku Drulákovi. Taková slova jsou na kriminál!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
81
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kritika české fotbalové reprezentace za výkon ve Skotsku z úst Radka Druláka zdvihla velké emoce. Někdejší ligový kanonýr a bývalý reprezentant si v hodnocení pro iSport.cz nebral servítky, výkon národního týmu se mu i přes uhraný bod vůbec nelíbil. Ostrá slova nadzvihla manažera národního týmu Vladimíra Šmicra. "To, co prohlásil Radek Drulák, přesáhlo veškeré meze," uvedl v pořadu ČT Studio fotbal - Dohráno.



Ve Skotsku po infarktovém závěru Češi vyválčili bod za remízu 2:2, což je pro situaci v kvalifikační skupině velmi dobrý výsledek. "Jsem moc spokojený, hráči odvedli velmi dobrý výkon," pochvaloval si trenér Bílek.

Radost z úspěchu však kalí nafilmovaná penalta Jana Rezka a herní projev, který znovu nebyl ideální. „Po herní stránce se mi to nelíbilo. Ani z jedné strany. Podle mě byli Skoti v sobotu slabí, nám chybělo víc odvahy dopředu,“ prohlásil bývalý kapitán národního týmu Pavel Nedvěd.

"Bod je hodně povzbuzující, ale Skoti byli k poražení. Náš tým ukázal daleko lepší tvář, Skoti byli zalezlí. Škoda, že šance, co jsme měli, jsme nevyužili," přidává se trenér František Straka.

Ještě ostřejší názor vyslovil Radek Drulák. "Hübschman v 60. minutě plete nohama, nestíhá to rychlostně. Baroš to už není rychlík, to je přetopený motorák. Ten už nikoho nepředběhne. To je špatně. Na co tam ten Bílek sedí? Buď tomu nerozumí a ať jde do p****e, nebo má strach toho hráče vystřídat, že mu příště nepřijede. A to ať jde taky někam. Podle mě není persóna. Vůbec žádná, nikdy nebyla," řekl například na adresu reprezentačního trenéra Michala Bílka.

Co ještě řekl Radek Drulák
"Nedaří se Barošovi, nedá dvě tutovky, pak tahá nohy. Proč tam nepošle Lafatu, který dal za čtyři kola osm gólů? Baroš za sebou nemá jediný  zápas. Nevím, co má Bílek v hlavě, jak přemýšlí."

"On se bojí někoho vystřídat, z těch v uvozovkách "hvězdných" hráčů, aby se mu na to příště nevykašlali. Každý si v hlavě musí srovnat, jestli jsem hrál dobře, nebo nehrál. A pak to musím umět přiznat. Jestliže on to nevidí, nemá tam co dělat."

Proti negativním komentářům fotbalového internacionála se v pořadu České televize Dohráno ohradil Vladimír Šmicer. "Dokud je kritika únosná, je to v pořádku. Co ale prohlásil Radek Drulák, to je skoro na kriminál," zlobí se.

"Skoro se stydím, že jsem s tím klukem někdy hrál fotbal. Tohle přesáhlo veškeré meze. Nevím, kde se v něm taková zloba bere," diví se reprezentační manažer, který ještě jako hráč spolu s Drulákem vybojoval stříbrné medaile na mistrovství Evropy v Anglii v roce 1996.

Podle Šmicra by si fotbalová veřejnost měla hráčů víc vážit. "Musíte mít trošku respekt k hráčům, kteří za nároďák hrajou. Tohle si od bývalých spoluhráčů nezaslouží," říká dlouholetý reprezentant.

Nelíbí se mu, že leckdo hráče považuje za zhýčkané primadony, které jezdí na reprezentační srazy jen z povinnosti. "Lidi hodně mluví o tom, že to jsou kluci, co mají hodně peněz, že nechtějí hrát za reprezentaci. Ale to není pravda," brání reprezentanty.

"Oni sem jezdí zadarmo, dokud nepostoupí na Euro, nevydělají si vůbec nic, navíc se můžou zranit. Přesto na hřišti nechají všechno. Tohle si dejme tomu od bývalých spoluhráčů nezaslouží," uzavírá Šmicer.

Petr Jiráček ostrou reprezentační premiéru na horké půdě ve Skotsku zvládl
Petr Jiráček ostrou reprezentační premiéru na horké půdě ve Skotsku zvládl

Vstoupit do diskuse
81

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud