8. listopadu 2011 • 14:33

Šmicer: Kdyby Baroš po Španělsku skončil, nepřemlouval bych ho

Autor: pj, kah
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník typu Milana Baroše v Česku není, a proto forvard Galatasaraye zůstává jedničkou ofenzivních řad reprezentačního týmu. To je názor manažera Vladimíra Šmicra, podle kterého je i dvojice Lafata-Pekhart zcela odlišná. Kdyby se ale Baroš po utkání se Španělskem rozhodl pro konec reprezentační kariéry, k návratu by ho nepřemlouval.



Milan Baroš je často terčem kritiky novinářů i fanoušků. Ti během utkání se Španělskem dokonce skandovali „Baroš ven!“ a při střídání jej vypískali. Podle Vladimíra Šmicra si prožil jednu z nejhorších chvil své kariéry.

„Určitě není spokojený, když odchází ze stadionu Sparty a lidi na něj pískají. Je to soudný kluk, jedno mu to není. Mě taky jednou vypískali na Letné s Dánskem a řeknu vám, že to není snadné hodit za hlavu, jít do dalšího zápasu a makat dál. Fakt to není sranda,“ uvedl Šmicer v rozhovoru pro deník Sport.

Dodal, že pokud by se Baroš rozhodl po nevydařeném zápase ukončit reprezentační kapitolu, k návratu by jej nepřemlouval, jak učinil v případě Tomáše Ujfalušiho či Jiřího Jarošíka.

„Kdyby se po Španělsku sebral, oznámil, že končí, a odjel, řekl bych si: OK, asi je to lepší pro tým, už se s tím nechce rvát, nemá to zapotřebí,“ prozradil Šmicer.

I přes všechen pískot a kritiku se ale Baroš nevzdal a o pár dní později patřil v Litvě k nejlepším mužům na hřišti. „Kousnul se a namotivoval tak, že týmu pomohl. První dva góly udělal on. To bylo pro mě znamení, že ještě chce, že ten hlad v sobě má,“ těší manažera národního týmu.

Navíc – pokud by Baroš opravdu skončil, těžko by trenér Bílek podle Šmicra našel typově stejného útočníka. „Když si vezmu všechny hráče, které má kouč k dispozici, tak jediný forvard do rychlosti je Milan, protože Lafata je jiný a Pekhart taky,“ podotkl.

Milan Baroš a Vladimír Šmicer ještě jako spoluhráči.Foto Pavel Lebeda SPORT
Ale co jiní hráči: mladí, talentovaní, hladoví? „Myslím, že by jim Michal Bílek rád dával šanci, ale kdo z nich tady je?“ ptá se Šmicer.

„A když se podíváte, koho byste mohl donominovat, zjistíte, že v zahraničí není pořádný útočník. Hráčů jako Milan moc nemáme, bohužel ho ale trápí neustálá zranění. Pořád se musí vracet.“

Podle Šmicra se všichni musejí podívat pravdě do očí a uznat, že Češi si nemohou nadále hrát na fotbalovou velmoc.

„S výjimkou Pekharta nehraje jediný útočník v pěti nejlepších zahraničních ligách. Ani jeden! Jak chceme vyhrávat zápasy, když nemáme kvalitní útočníky schopné rozhodovat? Někde je chyba,“ dodal.

Fotbalová reprezentace sehraje první barážové utkání s Černou Horou již tento pátek od 20:15.

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud