15. listopadu 2011 • 23:27

VIDEO: Tenhle gól zpečetil postup! Jiráček trefil výhru v Černé Hoře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhý, významný pohled na kapitána Rosického. Pak náhlé cuknutí doprostřed, bleskurychlé uvolnění a skvělé zakončení. Paráda! Přesně takhle zametl s obranou Černé Hory český záložník Petr Jiráček. Podívejte se na gól, který stvrdil postup národního týmu na mistrovství Evropy 2012.



První půli kontrolovali Češi bez nejmenších problémů, po přestávce Černohorci přeci jen začali nepříjemně zlobit.

Barážové drama definitivně utnul až v 81. minutě Petr Jiráček. Nádhernou akcí, kterou podtrhl skvělé výkony v baráži o EURO.

Jiráček před pokutovým územím převzal míč, hleděl do středu pole směrem na Tomáše Rosického. Pak ale náhle cuknul, prosmýkl se přes trojici překvapených obránců a lehce se dostal do vápna.

Se zakončením neměl problém, levačkou poslal míč do sítě a rozjásal český národ. EURO je naše! mohli s Jiráčkem křičet jeho reprezentační parťáci.

"Jiráček si gól zasloužil. Otevřel se mu tam prostor, trefil to přesně pod brankářem. Paráda," chválil plzeňského bojovníka Vratislav Lokvenc, který utkání komentoval pro iSport.cz. "Hrál super, patřil k nejlepším na hřišti. Byl všude, zápas odmakal," dodal někdejší reprezentant.

Rozhodujícím gólem v Podgorici Jiráček ještě zvýraznil famózní výkony, které v dvojzápase s Černou Horou předvedl. Je jasné, že hráč, který ještě před třemi lety bojoval v druholigovém Sokolově, nyní patří k základním kamenům české reprezentace...

Jiráčkova klička byla pro obránce Černé Hory naprosto nečekaná.Foto Repro ČT4

Zde je vidět, že Jiráček vyšachoval hned čtyři hráče najednou.Foto Repro ČT4

Střelu Jiráčka sice brankář Černé Hory tečoval, ale míči v cestě do sítě zabránit nedokázal.Foto Repro ČT4

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud