16. listopadu 2011 • 14:00

Šmicer o oslavách: Aspoň kalhoty jsme s Bílkem uchránili

Autor: jon, kah
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Obrovská úleva, radost, euforie. Čeští fotbalisté si postup na mistrovství Evropy po utkání v Černé Hoře patřičně vychutnávali, což si za předveděné výkony bezpochyby zaslouží. Po příletu z Podgorici vystoupili na ruzyňském letišti značně potrhaní. A to doslova, někteří hráči proběhli příletovou halou jen v trenýrkách. "Šlo o mladickou nerozvážnost, šířilo se to jako epidemie," přiblížil bouřlivý návrat do Prahy reprezentační manažer Vladimír Šmicer.



Nejhůř dopadli Milan Baroš s Tomášem Pekhartem, kteří v půl třetí v noci proběhli letištní halou prakticky jen v trenýrkách.

"Euforie byla obrovská, cestou jsme trošku poškodili obleky," přiznal na středeční tiskové konferenci Vladimír Šmicer. "Začali s tím mladší, šířilo se to jako epidemie," vrací se k euforickým chvílím na palubě leteckého speciálu.

Ušetřen nakonec nebyl on ani trenér Bílek. "Naštěstí to u nás odnesly jen košile, kalhoty jsme uchránili," smál se Šmicer. Někteří hráči dopadli ale mnohem hůř, z jejich obleků zbyly jen cáry rozpárané látky.

"Tímto se partnerovi, který nám obleky poskytl, omlouvám. Ale hráči si na své náklady koupí šaty zpátky a příště už zase budeme oblečení vzorně," slibuje reprezentační manažer.

Takhle slavili čeští fotbalisté před odletem ještě v Černé Hoře
Video se připravuje ...


Hráči si oslavy užívají právem, prožívají své "malé Nagano." Postupu na Euro totiž věřil málokdo, ale tým v kritických chvílích zabral a dokázal, že stále může patřit mezi přední evropské celky.

„Chci poděkovat těm fanouškům, co nás podporovali. Zbytek, který do nás šil a chtěl, abychom neuspěli, je nám u zadku,“ vzkázal všemi kritizovaný Milan Baroš.

Nejvíc se do mužstva opřel Radek Drulák, kterému hráči "věnovali" jeden z vítězných pokřiků. "Už tehdy, když s ním vyšly rozhovory, na jeho slova jsem nereagoval. Pro mě není důležitý on, pro mě je důležitý postup na Euro," prohlásil Bílek.

"Já jsem na to reagovat musel. Drulák byl vulgární, to mi vadilo. Byla má povinnost se k tomu postavit," doplnil Šmicer.

Fotbalisté přiletěli z Černé Hory kolem půl třetí hodiny v noci.
Video se připravuje ...


Už po utkání v Podgorici se nad hlavami hráčů ocitl trenér Michal Bílek, v oslavách se pokračovalo v šatně, v letadle a jistě i po příletu do Prahy. "Euro je obrovský úspěch pro všechny. Fanouškům děkuji, že drželi palce, na baráž vytvořili na Letné fantastickou kulisu," pochvaloval si reprezentační kouč.

Muž, který byl prakticky od prvního dne na odstřel, si může vychutnávat euforické pocity. "Tým za dva roky ušel kus cesty, zlepšuje se. Zabudovali jsme nové hráče a doufám, že nastavená cesta bude pokračovat," těší Bílka.

Ten se společně s dalšími spolupracovníky může zaměřit na další cíl, a to je EURO 2012. "V závěru ukázalo mužstvo sílu. Věřím tomu, že půjdeme jen nahoru. Ale dávat si nějaké další cíle je předčasné," říká Bílek, který u reprezentace chce setrvat minimálně do šampionátu v Polsku a Ukrajině.

Přípravné zápasy Česka
Češi se před EURO 2012 střetnou 29. února s Řeckem na Krétě. Koncem května či začátkem června sehrají ještě jeden duel. A to pravděpodobně v Česku. Ve hře je opět Norsko. Zájem projevilo Maďarsko. To by však chtělo odehrát přípravné utkání na své půdě. Vedení reprezentace si přeje nejraději zvučného soupeře. "Bral bych Francii," prozradil manažer Vladimír Šmicer. Na tu český tým na evropském šampionátu narazit nemůže.

Hráči si vychutnávají radost z postupu na mistrovství Evropy
Hráči si vychutnávají radost z postupu na mistrovství Evropy

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud