Pavel Hartman
20. listopadu 2011 • 07:01

Reprezentační manažer v ohrožení: Šmicra může nahradit Chovanec!

Autor: Pavel Hartman, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
45
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzimní fotbalové zemětřesení neutichá. Avizované rošády ve Spartě může doprovodit změna na místě reprezentačního manažera. Nového předsedu Fotbalové asociace České republiky Miroslava Peltu zklamal Vladimír Šmicer a v kuloárech už se spekuluje, že by mohl být nahrazen Jozefem Chovancem nebo Karlem Poborským.



Sotva deník Sport v sobotním vydání oznámil chystaný velký třesk na Spartě, který má z Letné odvát generálního sportovního manažera Jozefa Chovance i trenéra Martina Haška a do role šéftrenéra naopak přivát Jaroslava Hřebíka, už se rýsuje další personální výměna.

Tentokrát se sice týká vedení národního týmu, ovšem může být propojena se škatulaty na Letné. To kdyby se potvrdily zákulisní hlasy, že Vladimíra Šmicra vystřídá v křesle reprezentačního manažera sparťanský „GSM“ Jozef Chovanec.

„Tahle varianta existuje,“ tvrdí zdroj Sportu. „Ale jestli se k ní Pelta odhodlá, to není jisté,“ dodává.

Jisté je, že nový muž v čele českého fotbalu má značné výhrady k tomu, jak se manažer národního týmu Šmicer postavil k vulgárnímu skandování reprezentantů a k následnému trhání obleků a košil v rámci „oslav“ postupu na EURO 2012.

Čtěte Nedělní Sport
- více se o rošádách v reprezentaci a ve Spartě se dozvíte v dnešním čísle!

+ Jak na možnost vyhazovu reaguje reprezentační manažer Vladimír Šmicer?
+ Jak se k celé situaci staví předseda FAČR Miroslav Pelta?
+ Koho se dotkne "revoluce" ve Spartě?

„Zklamal mě jeho přístup,“ konstatoval v pátečním večeru v hlavní zpravodajské relaci televize Nova a včera to zopakoval pro Nedělní sport.

Potvrdil, že Šmicera zve na pondělní jednání výkonného výboru fotbalové asociace a bude po něm žádat vysvětlení. Že by navrch žádal jeho hlavu? „Nechci avizovat nějaké personální změny, ale pokud bude většina kolegů pro....,“ naznačil Pelta už v televizi.

Proč je Šmicer ohrožen
Vladimír Šmicer coby manažer národního týmu nezabránil hráčům, aby se vulgárně vyjadřovali na adresu Radka Druláka. Dopustil také, že reprezentanti poničili své obleky. Navíc své jednání nepovažuje za selhání.

Šmicer se nového šéfa fotbalu, ani pondělního „koberečku“ neobává. „Nemohl jsem ničemu zabránit,“ opakuje.

Ztrátu vysoké funkce si nepřipouští. Obhajuje se tím, že splnil úkol, který byl před něj postaven – tedy zisk práva účasti na mistrovství Evropy.

Šmicer to však kvůli nevhodným oslavám má podle kuolárních zvěstí hodně nahnuté. Jeho nástupci? Buď Poborský, nebo Chovanec!

Byl by to zajímavý kolotoč. Proč? Poborský je spolumajitelem klubu v Českých Budějovicích, kam láká od příštího ledna právě Jozefa Chovance, jenž skončí po podzimu na Letné. Dokonce lze v zákulisí zaslechnout i to, že tento přesun už má být dohodnutý.

Karel Poborský, Michal Bílek a Vladimír Šmicer budou spolupracovat v národním týmu.
Karel Poborský, Michal Bílek a Vladimír Šmicer budou spolupracovat v národním týmu.

Vstoupit do diskuse
45

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud